Kruhove rezine iz pečice
Print Friendly, PDF & Email

Kruhove rezine iz pečice so okusen slan obrok, ki nam omogoča, da kakovostno porabimo kruh, ki postane star, suh in trd in ga bi drugače težko porabili. Po tem receptu lahko uporabimo različne vrste kruha: belega, polnozrnatega, koruznega, črnega … Ker se kruh navlaži in zapeče, je slastno mehak in z dodano skuto in sirom še obogaten, da si lahko pripravimo slastno toplo večerjo. Vse vrste kruha pa lahko enostavno uporabimo tudi za odlične domače drobtine.

Pripomočki za pripravo kruhovih rezin iz pečice:

  • nož
  • deska za rezanje
  • skleda
  • vilica
  • žlica
  • žlička
  • peki papir
  • pekač velikosti 40 x 27 cm
  • pečica

Sestavine za pripravo kruhovih rezin iz pečice:

Za tri osebe:

  • 6 – 7 rezin kruha
  • 250 g skute
  • 1 jajce
  • 100 ml mleka
  • 4 žličke sezamovih semen
  • 100 g naribanega sira (gauda ali edamec)
  • sol po okusu

In še (po želji):

Postopek za pripravo kruhovih rezin iz pečice

Kruh narežemo na enakomerne rezine debeline od 12 – 14 mm. Pripravimo si sestavine in najprej damo v skledo skuto in jajce in ju dobro premešamo.

Dodamo še mleko, sol in pomešamo, da se sestavine spremenijo v lepo tekočo maso.

Kruhove rezine pomočimo v pripravljeno maso najprej z ene strani, da se rezine kruha prepojijo in potem rezine kruha obrnemo, da se prepojijo še z druge strani.

Prepojene rezine polagamo v pekač, ki smo ga obložili z peki papirjem. Nato pripravimo nariban sir in sezam, ter jih potresemo preko rezin kruha. Maso, ki nam je ostala, prelijemo čez rezine in pekač s pripravljenimi rezinami kruha postavimo v ogreto ventilatorsko pečico na 180 °C za 20 minut.

Rezine postanejo zlato zapečene, sir se stopi in dobimo odličen obrok iz starega kruha.

 

Kaj še lahko ponudimo zraven kruhovih rezin:

In še nekaj idej, kako porabiti star kruh, na povezavi.

Ne zavrzite kruha, rajši ga uporabite za zanimiv dober in okusen obrok. Lučka Glaser

Ocena:
Skupaj: 17 Povprečno: 4.6]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor