Domači hamburger
Print Friendly, PDF & Email

Večina nas obožuje hamburgerje. Pa res znamo pripraviti slastno meso zanj? Domači hamburger tekne vsem, po mojem receptu pa jih lahko hitro pripravite tudi za več oseb. Domači hamburger bi radi jedli vsak dan, a ker moramo jesti uravnoteženo prehrano, si jih moja družina privošči »le« enkrat tedensko.

domac hamburger (6)

Pripomočki za domači hamburger:

  •  kuhinjska pečica
  • pladenj
  • deska za rezanje
  • oster nož
  • čajna žlička
  • posoda za mešanje mletega mesa

 Sestavine za domači hamburger:

  •  100 g grobo mletega govejega mesa na osebo
  • ščep soli na osebo
  • ščepec kajenskega popra na osebo
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 lepinja na osebo
  • žlička dobrega ketchupa na osebo
  • žlička dobre majoneze na osebo
  • rezina paradižnika na osebo
  • 1 list mehke solate na osebo

Postopek za domači hamburger:

Mleto meso posolimo in popopramo ter dobro pregnetemo. Pečemo ga v pečici na pladnju. Vsako polpeto pokapljamo z olivnim oljem. V vsak polpet na sredini naredimo majhno jamico, ker se meso ob pečenju izboči. Pečemo odvisno od debeline in od želene zapečenosti (rare, medium, well done).

domac hamburger (1)

Zmešamo enako količino ketchupa in majoneze ter pripravimo rezine paradižnika in liste solate.

domac hamburger (2)

Prerezane lepinje pogrejemo oziroma popečemo na pladnju, na katerem se je peklo meso in začnemo zlagati. Prvo naložimo polpet in Na meso namažemo mešanico ketchupa in majoneze ter nanjo položimo paradižnik.

domac hamburger (3)

Na koncu dodamo list solate (da ostane sveža in nesparjena) in zaključimo z lepinjo.

domac hamburger (4)
Domači hamburger je zelo hitro pripravljen in slasten ter nasiten in je prava uvertura zabavam.
Naj vam domači hamburger tekne, pa če marate slabše prepečeno ali srednje zapečeno ali celo dobro zapečeno polpeto vmes.

domac hamburger (x)

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor