Gosti sok iz vinogradniških breskev
Gosti sok iz vinogradniških breskev je zelo okusen, rahlo sladek, kremne teksture in prijetnega vonja po breskvah. Sladkost soka si
Preberi večGosti sok iz vinogradniških breskev je zelo okusen, rahlo sladek, kremne teksture in prijetnega vonja po breskvah. Sladkost soka si
Preberi večJabolčna čežana za ozimnico je shranek, ki ga lahko uporabljamo celo leto kot prilogo mesnim jedem, krompirju, testeninam ,… za
Preberi večKisanje zelja za ozimnico je naravni proces kisanja zelja za pripravo shranka, ki je bilo nekoč redno opravilo vsake domačije,
Preberi večS ponedeljkom je tu nov tedenski jedilnik. Še ne veste kaj bi kuhali? Potrebujete kakšno novo idejo? Ste morda že
Preberi večPonedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Sobota Nedelja Dober tek vam želi ekipa Oblizniprste!
Preberi večV sezoni sliv imamo problem, kako jih uskladiščiti za ostale dni v letu. Odlična in božansko dobra ideja je slivova
Preberi večPonedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Sobota Nedelja Dober tek vam želi ekipa Oblizniprste!
Preberi večČešplje v vinu niso primerne za otroke, so pa poslastica za odrasle v vseh letnih časih in starejše so, bolj
Preberi večRumeni ježki so primerni za shranjevanje v kisu, drugače pa jih uporabimo tudi pri pripravi jedi, kjer uporabimo tudi druge
Preberi večPo krajšem premoru je tu ponovno tedenski jedilnik, ki vas bo vsak ponedeljek razveseljeval s predlogi za vsakodnevno kuhanje. Pa
Preberi večIz sliv ponavadi naredimo marmelado – in tudi temu prelivu bi konec koncev lahko rekli marmelada, a ni tako gost
Preberi večDomače kislo kravje mleko je zelo okusno, rahlo kiselkasto in nas spominja na jogurt, samo da doma skisano mleko, ki
Preberi večČebulo uporabljamo pri pripravi večine jedi. Brez nje pri kuhi skoraj ne gre. Se pa marsikdaj zatakne pri vprašanju, kako
Preberi večDomač jabolčni sok najraje pripravim iz prvih jabolk sezone, ki so zrela že pozno poleti in kaj hitro zgnijejo, če
Preberi večPri kuhi zelo rada uporabljam različne začimbe, saj se mi zdijo zelo pomembne, ker dajejo tisto piko na i jedem.
Preberi večShranjevanje domačih jajc z zamrzovanjem je odličen način, kako shraniti jajca, ko jih imamo doma preveč in se bojimo, da
Preberi večSem mnenja, da začimbe v kuhinji ne smejo manjkati. Kuhinja je brez začimb nekako prazna. Zame so začimbe tiste, ki
Preberi več