Koromač – kako se ga lotiti?
Print Friendly, PDF & Email

Koromač ali komarček so v kulinariki uporabljale že naše babice, potem se je nanj malo pozabilo, v zadnjem času pa je postal prava modna muha in se pojavlja tudi v “visoki kulinariki”. Za gojenje je nezahtevna rastlina, potrebuje rodovitno zemljo in dovolj vlage. Uporabna je cela rastlina; gomolj za raznovrstne jedi (juhe, omake, kuhan na sopari, pečen, ocvrt itd.). Koromačevo zelenje, ki je zelo aromatično, uporabimo sveže v raznih solatah ali omakah. Z dišečimi semeni odišavimo razna peciva, piškote, prav tako pa lahko iz njih skuhamo omamno dišeč čaj. Pa poglejmo, kako se ga lotimo.

Koromač kako se ga lotiti

Kako se lotiti koromača?

Z nožem odrežemo zelenje. Še pred tem je korenino koromača najbolje pustiti kar v zemlji, saj lahko rastlina ponovno požene.

Koromač kako se ga lotiti

Odstranimo vse poškodovane in obarvane dele koromačevega gomolja ter ga operemo pod tekočo vodo.

Koromač kako se ga lotiti

Glavico razpolovimo.

Koromač kako se ga lotiti

Z manjšim nožem odstranimo otrdeli del.

Koromač kako se ga lotiti

Nato koromač narežemo na rezine ali druge poljubne kose, odvisno, za kaj ga želimo uporabiti. Če ga uporabimo presnega za solato, ga narežemo na tanke trakce.Koromač kako se ga lotiti

Dober tek ob sladko dišečem koromaču!

Poglejte še druge nasvete:

Kako se lotimo čajote,

Kako se lotimo kivija,

Kako se lotimo melone,

Kako se lotimo feijoe in

kako se lotimo granatnega jabolka.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor