Kako enostavno in hitro olupimo paradižnik
Print Friendly, PDF & Email

Olupljen paradižnik običajno potrebujemo, ko pripravljamo sataraš, omake iz zelenjave ali kot dodatek k mesnim omakam. Malce za šalo, malce zares – olupljen paradižnik nam pride prav tudi takrat, ko pripravljamo solato za babico, ki ji zaradi slabših zob, tako pripravljen paradižnik bolj tekne. Mnogi veste, da se ga enostavno olupi, če ga potopimo v vročo oz. vrelo vodo. A ker se nam mnogim v kuhinji dostikrat mudi, je tukaj še en majhen trik, kako postopek še pospešimo.

Kako enostavno in hitro olupimo paradižnik – pripomočki:

  • posoda
  • grelnik vode
  • nož

Kako enostavno in hitro olupimo paradižnik – sestavine:

  • paradižnik (bolj zrel)
  • voda

Kako enostavno in hitro olupimo paradižnik – postopek:

V grelnik vode nalijemo vodo in jo zavremo. Tako prihranimo kar nekaj časa, saj voda v grelniku zavre hitreje kot sicer na kuhališču. Vmes pripravimo posodo ter paradižnike. Izberemo bolj zrele paradižnike, saj se bodo takšni še enostavneje lupili, poleg tega pa so tudi bolj bogatega okusa. Paradižnike umijemo pod tekočo vodo, jim odstranimo morebitne peclje in jih z nožem “ranimo” – naredimo plitek rez, da jih bomo lahko nato na tem mestu pričeli lupiti.

Paradižnike damo v posodo in čez nalijemo vrelo vodo. Pustimo jih namakati približno pol minute, nato odlijemo vročo vodo in takoj prilijemo hladno vodo.

Ta šokantni temperaturni efekt bo poskrbel, da bo olup paradižnika z lahkoto odstopil. Za lupljenje niti ne bomo potrebovali noža, saj bomo olup lahko odstranili kar s prsti.

Olupljene paradižnike lahko uporabimo za sataraš, zelenjavno omako ali kakšen drug recept.

Za nadaljnjo uporabo olupljen paradižnik narežemo na manjše kose.

Karkoli boste pripravili – naj vam tekne.

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.3]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor