Namaz iz ocvirkov
Print Friendly, PDF & Email

Pozimi, ko je čas kolin in se pripravljajo ocvirki, ter smo se svežih ocvirkov že do sitega najedli, smo pri nas vedno naredili tudi namaz iz ocvirkov. Ko imamo ocvirke že narejene, je priprava namaza zelo preprosta, pri tem pa ne potrebujemo posebnih sestavin. Če imate radi tudi česen, je ta namaz kot nalašč za vas.

Namaz iz ocvirkov najbolj tekne na domačem črnem kruhu, morda z rezino sveže paprike ali s kislo kumarico.

Vsake toliko se lahko malo pregrešimo tudi pri hrani in si privoščimo kakšen malce manj zdrav obrok. Seveda zmerno in le občasno.

Namaz iz ocvirkov

Namaz iz ocvirkov – pripomočki:

  • blender ali multipraktik

Namaz iz ocvirkov – sestavine:

  • 100 g ocvirkov (suhih, brez masti)
  • polovica stroka česna
  • sol
  • poper

Namaz iz ocvirkov – postopek:

Ocvirke damo v blender ali multipraktik oziroma v drug pripomoček, ki ga uporabljamo za mletje.

Namaz iz ocvirkov

Po okusu solimo in popramo. Ob tem upoštevajte, če so ocvirki bili soljeni že prej. Dodamo še narezan česen. Če imate radi okus česna, ga lahko dodate še več, oziroma manj, če niste ravno njegov ljubitelj.

Namaz iz ocvirkov

Namaz zmeljemo do želene gladkosti. Meni je všeč, če namaz še malo zahrusta, zato ga ne zmeljem povsem do gladkega. Če bi bili morda ocvirki res preveč suhi in premalo mazljivi, lahko dodamo kanček zaseke in še enkrat zmeljemo.

Namaz preložimo v steklen kozarček ali drugo primerno posodo s pokrovom in ga shranimo v hladilniku. Ocvirkov namaz najbolj tekne na domačem črnem kruhu.

Namaz iz ocvirkov

Brbončice vam bodo hvaležne.

Poskusite narediti še druge namaze:

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor