Jajčni namaz s svežo zelenjavo
Print Friendly, PDF & Email

Iz trdo kuhanih jajc in nekaj sveže zelenjave lahko naredimo odličen, okusen in zdrav namaz tako za zajtrk, malico ali za na razne kruhke, toaste, prepečence ob različnih priložnostih.

Pripomočki za jajčni namaz s svežo zelenjavo:

  • Ni posebnih pripomočkov

Sestavine za jajčni namaz s svežo zelenjavo:

Za 2 osebi:

  • 2 trdo kuhani jajci
  • 1/2 paprike
  • 50 g pora ali mlade čebule
  • 1 pest čemaževih listov ali 1 žličko čemaževega pesta
  • 1 zvrhana žlica kisle smetane
  • sol
  • poper
  • rdeča mleta paprika

Postopek za jajčni namaz s svežo zelenjavo:

Pripravimo si sestavine, ki jih bomo potrebovali za jajčni namaz s svežo zelenjavo. Seveda lahko zelenejavo dodajamo ali odvzemamo po svojem okusu in po tem, kakšno zelenjavo imamo trenutno na razpolago. Vedno vzamemo nekaj od pora, čebule; še posebej okusno pride z mlado čebulo.

Čemaževe liste na drobno nasekljamo. Če ni čas čemaža, lahko uporabimo ali zamrznjenega, ali žličko čemaževega pesta. Prav tako na drobno narežemo por ali (mlado) čebulo ter svežo papriko. Trdo kuhani jajci pa zmečkamo kar z vilico.

Dodamo kislo smetano in vse skupaj dobro premešamo. Nato še solimo, popramo ter posujemo z mleto papriko. Če imate dimljeno mleto papriko, je le ta še boljša izbira.

Jajčni namaz s svežo zelenjavo lahko postrežemo takoj z raznimi kruhki, opečenci, toasti. Če pa želimo, da se namaz bolj strdi, ga damo za vsaj 30 minut v hladilnik in postrežemo kasneje.

Dober tek 😊

Dodaj odgovor