Namaz iz čičerike s tuno in jajcem
Print Friendly, PDF & Email

Domači namazi so nekaj najboljšega: pripravimo lahko točno take, kot so nam všeč, točno vemo, kaj vsebujejo in pripravljeni so lahko dokaj hitro in enostavno. Take imam tudi najraje, saj jih tako naredim sproti, ko se nam jih zljubi. Vedno lahko recept malo spremenim in vsakič znova dobim malo drugačen namaz.

Tuno imamo pri nas doma zelo radi, zato iz nje pogosto naredim tunin namaz. Tokrat sem želela namesto osnove iz mlečnih izdelkov uporabiti nekaj, kar ima veliko za zdravje koristnih snovi. Odločila sem se, da uporabim čičeriko, ki je okusna, hranilna, super za namaze, a mi sama po sebi (recimo v obliki humusa) ni tako zelo všeč. Zato sem ji dodala še nam ljubo tuno in jajce, ki sta poskrbela za odličen okus. Namaz je bil pripravljen v 15 minutah, bil je lepo mazljiv, v hladilniku pa sem ga hranila 3 dni. Namaz iz čičerike s tuno in jajcem sem namazala na polnozrnat kruh, zraven pa ponudila še avokado in čaj z limono in zajtrk je bil res okusen.

Pripomočki za namaz iz čičerike s tuno in jajcem:

  • palični mešalnik

Sestavine za namaz iz čičerike s tuno in jajcem:

Za 2 osebi:

  • 140 g kuhane čičerike
  • 2 stroka česna
  • 1 jajce velikosti L
  • 80 g tunine v oljčnem olju
  • ščep šetraja ali drugega zelišča po okusu

Postopek za namaz iz čičerike s tuno in jajcem:

Za namaz iz čičerike s tuno in jajcem najprej damo kuhati jajce, saj mora biti trdo kuhano. V kozico nalijemo hladno vodo in vanjo potopimo jajce, ki naj bo potopljeno v vodi. Pristavimo jo na štedilnik in ko zavre, temperaturo znižamo na srednje visoko in kuhamo 8 minut.

Medtem ko se jajce kuha, pripravimo vse ostalo za namaz. V skledico damo 140 g kuhane čičerike, 80 g tune, ki ji odlijemo večino olja, in stremo 2 stroka česna. Ko je jajce kuhano, ga nekoliko ohladimo pod tekočo vodo, olupimo in narezanega na večje kose dodamo v skledico.

S paličnim mešalnikom zmešamo vse sestavine. Sama namaza nisem dodatno solila, saj se mi je zdel dovolj slan, po želji pa ga seveda dosolimo.

Šetraj lahko dodamo že med sestavine ali pa ga posujemo po namazanem kruhu. Zraven se odlično poda avokado, ki ga rahlo solimo, in skodelica sadnega čaja.

Dober tek!

Poskusite tudi:

Ljubitelji sladkih namazov pa se razvajajte z medenim namazom z orehi.

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. O naših dogodivščinah pišem blog Kuhartnica, kjer zapisujem ustvarjalne podvige s svojo malčico, izzive materinstva, pišem recepte za jedi, ki bodo nahranile želodčke vse družine, in objavljam svoje avtorske pobarvanke za mamice - da si končno vzamejo tistih 5 minutk zase! :)

Dodaj odgovor