Ribji namaz s čičeriko
Včasih nam pri kosilu ostane kakšen kos ribe, ponavadi brancina ali orade. Te ribe so zelo okusne in greh bi jih bil zavreči. Iz brancina sem naredila okusen, nežen ribji namaz, ki sem mu dodala čičeriko in še nekaj sestavin, ki nimajo močnega okusa, da v namazu dobro pride do izraza okus po ribi. Ta ribji namaz je bil pripravljen v 5 minutah, je pa lepo kremast in mazljiv. Zelo je primeren tudi za kanapeje, če ga damo v dekorirno vrečko in ga v obliki majhnih kupčkov nabrizgamo na kruhke.
Pripomočki za ribji namaz s čičeriko:
- skledica
- palični mešalnik ali sekljalnik
- tehtnica
- deska
- nož
- žlička
Sestavine za ribji namaz s čičeriko:
Za približno 270 g namaza:
- 160 g pečenega brancina (lahko tudi druge ribe)
- 60 g kuhane čičerike
- 75 g mascarpona
- Šopek peteršilja (po okusu)
- ¼ žličke soli
- 1 žlička limoninega soka
Postopek za ribji namaz s čičeriko:
Pečenemu brancinu odstranimo kožo, kosti, glavo in rep, tako da ostane samo belo meso.
Preložimo ga v skledico in mu dodamo 60 g kuhane čičerike, 75 g mascarpona, ¼ žličke soli, 1 žličko limoninega soka in šopek svežega peteršilja. Tega prej operemo in ga sesekljamo z nožem.
Vse sestavine dobro premešamo s paličnim mešalnikom ali sekljalnikom in tako dobimo okusen ribji namaz s čičeriko.
Namaz lahko preprosto namažemo na kruh ali pa ga nabrizgamo na manjše rezine kruha ali štručke in tako dobimo lične finger food prigrizke, ki jih poljubno okrasimo.
Dober tek!
Poskusite tudi odličen kremni tunin namaz.