Masleni namaz s korenčkom in drobnjakom
Marsikdo se spominja okusnih namazov iz vrtca ali osnovne šole. Eden takšnih namazov je tudi masleni namaz s korenčkom in drobnjakom. Priprava namaza je zelo preprosta in ne zahteva posebnih sestavin ali pripomočkov. Namaz s korenčkom in drobnjakom je lahko okusen zajtrk, okrepčilna malica ali slastna večerja.
Ker je namaz potrebno hraniti v hladilniku priporočam, da ga pred uporabo ogrejete na sobno temperaturo, da se bo lažje mazal ali pa za osnovo uporabite topel popečen kruh.
Masleni namaz s korenčkom in drobnjakom je okusen samostojni namaz, lahko pa ga uporabite tudi kot podlago za obložene kruhke. Po želji lahko po namazu posujete različna sesekljana semena ali narezan česen, zraven pa se odlično poda tudi rezina paprike ali košček paradižnika.
Masleni namaz – pripomočki:
- palični mešalnik
- ribežen
Masleni namaz – sestavine:
- 125 g masla
- 100 g surovega korenčka
- 1 kuhano jajce
- 2 žlici nasekljanega drobnjaka
- sol
- poper
Masleni namaz – postopek:
Za pripravo namaza je pomembno, da je maslo sobne temperature, saj bo v tem primeru priprava preprostejša. Maslo damo v posodo. Korenček očistimo in na drobno naribamo ter dodamo k maslu.
Drobnjak drobno nasekljamo in dodamo v posodo k ostalim sestavinam. Če imate radi izrazitejše okuse, lahko dodate tudi več drobnjaka.
Ohlajeno jajce olupimo in naribamo k ostalim sestavinam.
Po okusu namaz še začinimo s soljo in poprom ali po želji s še katero drugo začimbo. Ljubitelji bolj pikantnih jedi lahko namaz začinite tudi s kančkom čilija v prahu. Vse sestavine dobro pretlačimo s paličnim mešalnikom, da dobimo enotno in kremasto zmes.
Namaz preložimo v manjšo posodo s pokrovom in hranimo v hladilniku. Masleni namaz je potrebno porabiti v nekaj dneh.
Brbončice vam bodo hvaležne.
Če ste ljubitelji namazov, poskusite pripraviti še kakšnega izmed naših receptov:
- Piščančji namaz – otroški biftek
- Namaz iz ocvirkov
- Namaz iz kozjega sira z drobnjakom
- Čemažev namaz z bučnimi semeni
- Namaz iz korenja