Masleni namaz s korenčkom in drobnjakom
Print Friendly, PDF & Email

Marsikdo se spominja okusnih namazov iz vrtca ali osnovne šole. Eden takšnih namazov je tudi masleni namaz s korenčkom in drobnjakom. Priprava namaza je zelo preprosta in ne zahteva posebnih sestavin ali pripomočkov. Namaz s korenčkom in drobnjakom je lahko okusen zajtrk, okrepčilna malica ali slastna večerja.

Ker je namaz potrebno hraniti v hladilniku priporočam, da ga pred uporabo ogrejete na sobno temperaturo, da se bo lažje mazal ali pa za osnovo uporabite topel popečen kruh.

Masleni namaz s korenčkom in drobnjakom je okusen samostojni namaz, lahko pa ga uporabite tudi kot podlago za obložene kruhke. Po želji lahko po namazu posujete različna sesekljana semena ali narezan česen, zraven pa se odlično poda tudi rezina paprike ali košček paradižnika.

Masleni namaz s korenčkom in drobnjakom

Masleni namaz – pripomočki:

  • palični mešalnik
  • ribežen

Masleni namaz – sestavine:

  • 125 g masla
  • 100 g surovega korenčka
  • 1 kuhano jajce
  • 2 žlici nasekljanega drobnjaka
  • sol
  • poper

Masleni namaz – postopek:

Za pripravo namaza je pomembno, da je maslo sobne temperature, saj bo v tem primeru priprava preprostejša. Maslo damo v posodo. Korenček očistimo in na drobno naribamo ter dodamo k maslu.

Masleni namaz s korenčkom in drobnjakom

Drobnjak drobno nasekljamo in dodamo v posodo k ostalim sestavinam. Če imate radi izrazitejše okuse, lahko dodate tudi več drobnjaka.

Masleni namaz s korenčkom in drobnjakom

Ohlajeno jajce olupimo in naribamo k ostalim sestavinam.

Masleni namaz s korenčkom in drobnjakom

Po okusu namaz še začinimo s soljo in poprom ali po želji s še katero drugo začimbo. Ljubitelji bolj pikantnih jedi lahko namaz začinite tudi s kančkom čilija v prahu. Vse sestavine dobro pretlačimo s paličnim mešalnikom, da dobimo enotno in kremasto zmes.

Masleni namaz s korenčkom in drobnjakom

Namaz preložimo v manjšo posodo s pokrovom in hranimo v hladilniku. Masleni namaz je potrebno porabiti v nekaj dneh.

Masleni namaz s korenčkom in drobnjakom

Brbončice vam bodo hvaležne.

Če ste ljubitelji namazov, poskusite pripraviti še kakšnega izmed naših receptov:

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor