Breskova marmelada z aronijo
Print Friendly, PDF & Email

Ko je letina sadja obilnejša kot za sprotno rabo, je najprimerneje, da jo shranimo za hladnejše dni. Breskve lahko predelamo v marmelado, nekaj posebnega pa bo, če ji boste dodali aronijo. Aroniji pripisujejo različne zdravilne učinkovine in celo sposobnost upočasnitve staranja.

Breskova marmelada z aronijo

Breskova marmelada z aronijo – pripomočki:

  • nož
  • skleda
  • lonec
  • tehtnica
  • palični mešalnik
  • žlica
  • zajemalka
  • kuhalnica
  • stekleni kozarci z vlaganje s pokrovi
  • kuhinjska krpa ali brisača

Breskova marmelada z aronijo – sestavine:

  • 2500 g breskev
  • 100 g aronije
  • 1000 g sladkorja
  • 2 vrečki želina (2:1)
  • 2 žlici ruma

Breskova marmelada z aronijo – postopek:

Breskve olupimo in jim odstranimo koščice, aroniji pa odstranimo peclje. Tako pripravljene breskve in aronijo damo v lonec, skupaj z nekaj žlicami sladkorja in segrevamo. V preostanek sladkorja primešamo želin in prihranimo za kasneje. Breskova marmelada z aronijo

Ko sadje spusti vodo in ta začne vreti, spasiramo maso s paličnim mešalnikom. Po želji lahko pustimo v marmeladi večje kose sadja.Breskova marmelada z aronijo

Masi dodamo preostali sladkor, ki smo mu že primešali želin in mešamo, ter segrevamo do vrenja. Prilijemo še dve žlici ruma. Kuhamo še približno tri minute.

Breskova marmelada z aronijo

Še vročo marmelado nadevamo v steklene kozarce in takoj zapremo s pokrovi. Kozarce z marmelado zavijemo v krpo ali brisačo in pustimo, da se počasi ohlajajo.

Marmelada se odlično poda v palačinke ali na kruh.

Breskova marmelada z aronijo

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor