Puhast bananin kruh
Print Friendly, PDF & Email

Najbrž si težko zamislimo kombinacijo kruha in banane, vendar vas puhast bananin kruh definitivno ne bo razočaral. Poleg banane okusimo tudi ščepec cimeta in vanilje … sedaj se sliši že veliko bolje, kajne? Poskusite, ne bo vam žal.

Puhast bananih kruh

Puhast bananin kruh – pripomočki:

  • večja in manjša plastična posoda
  • vilica in žlica
  • oster velik nož in majhen nožek
  • večja deska
  • ročni mešalec
  • plastični krožnik
  • manjše cedilo
  • podolgovat pekač dimenzije 10 x 35 cm
  • pečica

Puhast bananin kruh – sestavine:

  • 125 g stopljenega masla
  • 80 g rjavega sladkorja
  • 100 g medu
  • 1 vanilin strok ali vanilin sladkor
  • 2 jajci
  • 3 večje zrele banane
  • 225 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 žlička cimeta

Puhast bananin kruh

Banane olupite in jih na plastičnem krožniku razrežite na kolobarje. Nato jih z vilico pretlačite na srednje velike koščke.

puhast bananin kruh

Vzemite večjo plastično posodo in vanjo skozi manjše cedilo presejte moko.

Puhast bananin kruh
Moko je potrebno presejati, da bo kruh bolj rahel.

Presejani moki dodajte še žličko cimeta, sode bikarbone in pecilnega praška. Suhe sestavine z žlico premešajte.

Puhast bananin kruh

V manjši posodi primešajte rjavi sladkor, med in stopljeno maslo. Sestavine z mešalcem penasto vmešajte.

Puhast bananin kruh
Sestavine penasto vmešajte.

Penasti masi dodajte še dve jajci, ter ponovno mešajte z mešalcem.

Puhast bananin kruh

Sledi malenkost težji del. V kolikor uporabite vanilin sladkor, ga samo vmešajte v maso. Če pa uporabite vanilin strok, ga položite na desko ter z manjšim nožem zarežite vanj po celotni dolžini. S konico noža izdolbite vanilina semena, ter jih vmešajte masi. Olupek vanilje pa zavrzite ali uporabite tako, da primešate sladkorju, ki ga držite doma v posodici, da dobite sladkor z aromo vanilje, ter uporabljate za različna peciva ali pa ob kavici.

Puhast bananin kruh
Uporabite samo semena vaniljevega stroka.

Dodajte predhodno pretlačene banane in mešajte z mešalcem – tokrat na minimalni hitrosti.

Puhast bananin kruh

Sedaj (še zmeraj držite mešalec na minimalni hitrosti), vmešajte še suhe sestavine, ki jih dodajajte malo po malo.

Puhast bananin kruh

Končano maso puhastega bananinega kruha vlijte v podolgovat pekač, ki ste ga predhodno namastili z maslom. Z žlico poravnajte maso, da bo povsod enakomerna.

Puhast bananin kruh

Pečico nastavite na 160°C in pecite 50 – 60 minut. Ali je testo pečeno lahko preverite z zobotrebcem – zapičite v testo in, ko ga potegnete ven, mora biti čist. Zapecite do zlato rjave barve.

Ko bo testo pečeno, ga pustite v modelu še 10 minut, nato pa ga preložite na desko, da se tam ohladi do konca.

Puhast bananin kruh
Mmmm … ta puhast bananin kruh.

Kruh lahko obogatite z raznovrstno marmelado ali Nutello. Postrezite za večerjo, ali pa kar tako kakor prigrizek.

Pa naj vam tekne.

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.4]

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor