Pirin Crumble z gozdnimi sadeži
Print Friendly, PDF & Email

Crumble z gozdnimi sadeži je eden najbolj enostavnejših, hrustljavih in zdravih načinov, da se posladkate brez slabe vesti. Ne vsebuje bele moke, belega sladkorja, jajc in mleka. Verjemite, vaše brbončice bodo navdušene.

Pirin Crumble z gozdnimi sadeži

Crumble z gozdnimi sadeži – pripomočki:

  • kozica,
  • silikonska lopatica,
  • velika steklena posoda,
  • majhna steklena posoda,
  • metlica za stepanje,
  • pekač za pite ali torte premera 23 cm

Crumble z gozdnimi sadeži – sestavine (za 10 kosov):

Krema iz gozdnih sadežev:

  • 500 g gozdnih sadežev,
  • 100 g rjavega trsnega sladkorja,
  • 1,5 dl vode,
  • 40 g vanilijevega pudinga

Crumble z gozdnimi sadeži – priprava kreme iz gozdnih sadežev:

V kozico damo gozdne sadeže, 1 dl vode in rjav sladkor. Vse lepo premešamo in pustimo, da zavre.

Pirin Crumble z gozdnimi sadeži

Vaniljev puding dobro premešamo z 0,5 dl vode in ga dodamo gozdnim sadežem. Neprestano mešamo 3 minute, da nastane lepa, gosta krema. Ko je kuhana, jo odstavimo z ognja. Ni je treba hladiti.

Pirin Crumble z gozdnimi sadeži

Pirin crumble:

  • 172 g rjavega trsnega sladkorja,
  • 60 g pirine moke
  • 65 g hladnega masla,
  • 150 g mletih lešnikov ali mandljev (lahko tudi druge oreščke in po želji so lahko mleti ali v koščkih)

Crumble z gozdnimi sadeži – priprava pirinega crumbla:

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Vse sestavine za pirin crumble dajte v eno večjo stekleno posodo in zmešajte s prsti tako, da je podobno drobtinam na spodnji sliki. Moj crumble je v večjih drobtinah, lahko pa naredite tudi manjše. Po želji.

Pirin Crumble z gozdnimi sadeži

Kremo iz gozdnih sadežev vlijte v pekač. Nato po njej enakomerno porazdelite drobtine oziroma crumble in dajte v pečico.

Pirin Crumble z gozdnimi sadeži

Pecite 20 – 30 minut oziroma toliko časa, da se lepo rjavo obarva.

Pirin Crumble z gozdnimi sadeži

Pirin crumble z gozdnimi sadeži se praviloma postreže topel. Svetujem, da ga pustite najprej hladiti 2 uri, in ga nato narežete na kose in pogrejete v pečici ali mikrovalovni pečici. Zraven se absolutno prilega tudi kepica vanilijevega sladoleda.

Pa dober tek!

 

 

 

 

 

 

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor