Solata iz mlade špinače, čičerike in kozjega sira
Print Friendly, PDF & Email

Obožujem lahke spomladanske solate. Zadnjič sem delala super zeleni smoothie iz mlade špinače in, ker mi je še nekaj špinače ostalo, sem naredila še solato. Solata iz mlade špinače, čičerike in kozjega sira  je malo drugačnega okusa, a zelo nasitna, saj vsebuje čičeriko, ki jo pri nas doma obožujemo, ter mehki kozji sir. Takšna solata res popestri in obogati kosilo.

Mlado špinačo je najboljše uživati surovo, saj vsebuje zelo veliko folne kisline, magnezija ter vitaminov B. Ker ima zelo veliko vlaknin, je odlična za prebavo. Čičerika je polna beljakovin, zato je res zelo nasitna. Vsebuje pa tudi zelo veliko vitaminov skupine B, vitamin A, C in D. Vsebuje tudi različne minerale, kot so železo, kalcij ter magnezij.

Pripomočki za solato iz mlade špinače, čičerike in kozjega sira:

  • skleda za solato
  • tehtnica
  • nož in deska
  • vilice ali žlica za mešanje solate
  • papirnate brisače za brisanje špinače

Sestavine za solato iz mlade špinače, čičerike in kozjega sira

Za 2 osebi:

  • 40 – 50 g mlade špinače
  • 80 g kuhane čičerike (lahko jo uporabite iz konzerve ali jo skuhate sami)
  • 40 g mehkega kozjega sira (lahko uporabite tudi feta sir)
  • sol, olivno olje in kis po okusu

Priprava solate iz mlade špinače, čičerike in kozjega sira

Najprej operem špinačo, ki jo nato na rahlo obrišem (popivnam) s papirnatimi brisačami. Solati dodam še kuhano čičeriko (če imate zelo radi čičeriko, je lahko dodate več); kako skuhati čičeriko si lahko preberete tu. Na koščke narežem še kozji sir, ki ga potresem po solati. Dodam sol, kis in olje po okusu ter vse skupaj premešam.

Lahka solata iz mlade špinače, čičerike in kozjega sira je pripravljena.

Dober tek!

Nekaj idej za kosila poleg solate iz mlade špinače, čičerike in kozjega sira

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor