Super zeleni smoothie
Print Friendly, PDF & Email

Zeleni smoothie je super za začetek dneva, saj vsebuje same dobre sestavine kot so banana, kivi ter špinača. Pri nas doma, če se le da, pojemo vsak dan kar nekaj sadja in zelenjave. Najrajši pa imamo seveda smoothie, saj so res odlični za dober začetek dneva. Zelo rad jih ima tudi moj sin, zato jih večkrat naredim za malico med obroki, ker so zelo zdravi in nasitni.

Banana ima v sebi veliko kalija, ki je zelo pomemben za premagovanje utrujenosti in nas napolni z energijo, ki jo potrebujemo za cel dan. Banane izboljšajo tudi razpoloženje. Kivi je odličen za boljšo prebavo, vsebuje pa zelo veliko vitamina C, ki je pomemben za naš imunski sistem. Špinača je polna folne kisline, magnezija ter vitamina C. Vsebuje tudi zelo veliko kalija, ki našemu telesu pomaga pri čiščenju telesa. V smoothie sem vmešala še pšenično travo, ki ima veliko različnih vitaminov in mineralov. Skrbi tudi za čiščenja telesa in jeter saj s tem izloči tudi težke kovine iz telesa. Pšenična trava skrbi tudi za boljšo kri, saj ima v sebi zelo veliko klorofila. Smoothiu sem dodala še malo camu camu, ki ima največ vitamina C, ki nam pomaga za imunski sistem, za zdrave kosti ter za splošno boljše počutje. Tako pšenično travo kot camu camu lahko kupite v trgovinah z zdravo prehrano.

Pomembno pri smoothijih je, da jih popijete v roku 15 minut, kot ste jih pripravili, sicer se minerali in vitamini v njih izgubijo.

Naj vam zeleni smoothie pričara nasmeh na obraz in vam da energijo za cel dan!

super zelen smoothie

Pripomočki za zeleni smoothie:

 • mešalnik ali aparat za smoothie
 • lupilnik za sadje
 • nož
 • žlička
 • merilna žlička

Sestavine za zeleni smoothie

za 1 osebo:

 • 1 banana
 • 1 kivi
 • 1 žlička pšenične ali ječmenove trave
 • 1/2 žličke camu camu v prahu (če nimate, lahko tudi izpustite)
 • 200 ml rastlinskega napitka ali vode
 • pest špinače (cca. 15 g), jaz sem dala mlado špinačo (lahko uporabite tudi zamrznjeno špinačo, ki jo prej odtajate)

Kako naredim zeleni smoothie

Banano in kivi olupim, ju narežem na manjše kose ter ju dam v mešalnik. Špinačo operem in jo dam mešalnik in dolijem rastlinski napitek. Za zdravje dodam še pšenično travo ter camu camu.

Vse skupaj zmešam v mešalniku.

super zelen smoothie

Začnite začetek dneva z zelenim smoothiem, ki vam bo dal energijo za cel dan.

Na zdravje in za zdravje!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4.5]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor