Veganski polpeti iz bučk
Trenutno imam na vrtu kar nekaj bučk zato sem se odločila, da z vami delim recept za polpete iz bučk, v katerih ni jajc. So zelo hitro narejene, maso lahko naredite tudi že prejšnji dan. Zraven bučk se lepo prileže pire krompir iz sladkega krompirja.
Pripomočki za veganske polpete iz bučk:
- skodelica
- nož
- palični mešalnik
- posoda
- žlica
- žlička
- lopatica
- ponev
- lupilnik
- deska za rezanje
Sestavine za veganske polpete iz bučk:
Za 2 osebi
- 1 /3 velike bučke
- 1 por
- 1 skodelica drobljenih ovsenih kosmičev
- 1 čebula
- 1 žlička sode bikarbone
- kokosova maščoba ali olje za peko
- 1 žlička kurkume
- 1 žlička bazilike
- 1 žlička origama
- 1/3 skodelice riževega napitka
- ščepec soli z začimbami
Postopek priprave veganskih polpet iz bučk:
Najprej operem bučke in por ter olupim čebulo.
Bučko olupim in jo narežem na kocke. Por in čebulo narežem.
Narezano zelenjavo zložim v palični mešalnik in vse skupaj zmeljem.
Zmleto zelenjavo stresem v večjo posodo ter ji dodam kurkumo, baziliko, origano in sol. Mešanici dodam tudi žličko sode bikarbone, da bodo polpeti lepo narasli.
Zmesi dodam pol skodelice drobljenih ovsenih kosmičev ter vse skupaj zmešam z žlico.
Masi dodam še malo riževega napitka in pustim stati vsaj 10 minut. Če je masa preredka, dodam še malo kosmičev, če je pa presuha pa še malo riževega napitka.
V ponev dam žličko kokosove maščobe ali olja ter z vlažnimi rokami oblikujem polpete.
Pustim 5 minut da se lepo zapečejo in jih z lopatico obrnem ter zapečem še na drugi strani.
K veganskim polpetom se lepo poda pire iz sladkega krompirja.
Dober tek!