Pecivo z marmelado na hitro
Pecivo z marmelado na hitro je pripravljeno resnično kot bi mignil, saj je v dobrih 10 – 15 minutah že nared za pečico, pa tudi sestavin ne potrebujemo veliko, pa še te imamo običajno doma. Vseeno pa je pecivo z marmelado okusno, pa še izdatno se nareže. Nežen in rahel biskvit, izbrana marmelada in kokos – naj pecivo z marmelado na hitro polepša tudi vaš vsakdan ob kavi, čaju ali pa kar tako.
Pripomočki za pecivo z marmelado
- pekač velikosti 29×20 cm (lahko tudi cm ali dva manjši)
- mikser
- cedilo
Sestavine za pecivo z marmelado
- 3 jajca (M ali L)
- 2 zavojčka vaniljevega sladkorja z burbonsko vaniljo
- ščepec soli
- 110 g sladkorja
- 120 ml olja (sončnično)
- 180 g navadnega čvrstega jogurta
- 290 g gladke bele moke
- 1 zavojček pecilnega praška (12 g)
- cca. 250 g jagodne marmelade – naj bo malo bolj tekoča (lahko tudi drug okus)
- malo kokosove moke za posip
Priprava peciva z marmelado na hitro
Pečico vklopimo na 170 °C (ventilacija). Pripravimo si vse sestavine, da bo delo lažje potekalo.
V skledo ubijemo 3 jajca, dodamo ščep soli, 2 vaniljeva sladkorja in 110 g sladkorja. Z mikserjem pri najvišji hitrosti stepamo 3-5 minut, da zmes posvetil in naraste. Mikserja ne ugašamo in ob neprekinjenem stepanju zraven vlijemo še 120 ml olja in stepamo še 1-2 minuti.
Ustavimo mikser in dodamo navadni jogurt. Na hitro premešamo. Presejemo 290 g gladke bele moke, kateri smo primešali pecilni prašek. Na hitro, na nižji hitrosti vmešamo presejano moko s pecilnim. Ne miksamo dolgo, samo toliko, na hitro, da se moka vmeša in ni grudic.
Pekač obložimo s papirjem za peko (ali namažemo z maslom), vanj vlijemo pol mase, ki jo enakomerno porazdelimo po pekaču. Sedaj vzamemo jagodno marmelado, ki naj ne bo gosta ampak bolj tekoča in naredimo nekaj kupčkov marmelade po celi površini pekača. Porabimo približno pol marmelade.
Z vilicami nato marmelado ”premažemo” in tako premešamo maso za biskvit. Ne pozabimo na robove.
Čez vlijemo še preostalo maso, jo prav tako enakomerno porazdelimo po pekaču. Ponovimo še postopek z marmelado, pri čimer pazimo, da nam je ostane približno za eno žlico.
Pekač s pecivom potisnemo v na 170 °C (ventilacija) ogreto pečico in pecivo pečemo 30 minut, lahko tudi minuto ali dve manj, odvisno od moči vaše pečice. Pečeno pecivo vzamemo iz pečice in ga takoj s pomočjo čopiča premažemo s preostalo jagodno marmelado. Nato pa čez posujemo še kokosovo moko.
Počakamo, da se pecivo z marmelado in kokosom ohladi vsaj do mlačnega, nato pa ga že lahko razrežemo in ponudimo.
Poskusite tudi:
- čokoladne brownije z borovnicami,
- enostavno čokoladno pecivo z jabolki,
- pecivo s sadjem in beljakovo peno,
- sočno rožičevo pecivo z jabolki in s čokolado,
- enostavno pecivo z borovnicami,
- skutno pecivo z borovnicami,
- sočno jagodno pecivo,
- pecivo z jagodami in rabarbaro,
- biskvitno pito s skuto in malinami,
- biskvitno jabolčno pito,
- sočno jogurtovo pecivo s sadjem.
Prijetno sladkanje!