Čokoladni browniji z borovnicami
Print Friendly, PDF & Email

Zaželela sem si nekaj čokoladnega. Zares čokoladnega, a hkrati nekaj, kar poleg čokoladnega okusa ponuja še malo svežine. Borovnice, kot dodatek, so se mi ponudile kar same … In tako so nastali čokoladni browniji z borovnicami, ki v sebi združujejo intenziven okus čokolade in sočnost ter svežino borovnic. Pripravljeni so zelo hitro, v 5 minutah, saj moramo le združiti vse sestavine in pekač s čokoladnimi browniji potisniti v pečico in kaj hitro nas bo po nosnicah pobožal vonj po nečem zelo čokoladnem …

Čokoladni browniji z borovnicami

Pripomočki za čokoladne brownije z borovnicami

  • pekač velikosti 13*30 cm (lahko tudi kakšen cm večji)
  • električni mikser

Sestavine za čokoladne brownije z borovnicami

  • 170 g masla
  • 100 g kakava v prahu
  • 90 g sladkorja (če ste bolj sladkosnedi ga dodajte malo več)
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • ščep vanilje v prahu (ni obvezna sestavina), lahko tudi žlica vaniljevega ekstrakta
  • 3 jajca (velikost M ali L)
  • 160 g gladke bele moke (tip 400 ali 500)
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška (2 g)
  • ščepec soli
  • 200 g borovnic
  • 60 g čokoladnih kapljic (lahko tudi nasekljana temna ali mlečna čokolada)

Priprava čokoladnih brownijev z borovnicami

Pečico vklopimo in segrejemo na 170 °C (ventilacija).

Maslo odmerimo v kozico in ga na štedilniku počasi, na nizki temperaturi, stopimo. Medtem v posodo, v kateri bomo pripravili maso za čokoladne brownije, odmerimo kakav v prahu. H kakavu vlijemo stopljeno maslo in na hitro zmešamo z mikserjem.

Čokoladni browniji z borovnicami

Dodamo sladkor, vaniljev sladkor in ščep vanilje v prahu. Če le-te nimamo, lahko dodamo žlico vaniljevega ekstrakta ali pa enostavno izpustimo. Če ste bolj sladkosnedi, dodajte kakšnih 20-50 g sladkorja več, po okusu. Dodamo še jajca in ponovno premešamo, da združimo vse sestavine.

Čokoladni browniji z borovnicami

Dodamo še 160 g moke, pecilni prašek in ščepec soli in vse skupaj z mešalnikom ponovno premešamo, da dobimo enotno zmes za čokoladne brownije, ki je malce bolj gosta.

Čokoladni browniji z borovnicami

Ročno vmešamo še borovnice, ki smo jih pred tem splaknili pod tekočo vodo in osušili.

Čokoladni browniji z borovnicami

Zmes za čokoladne brownije z borovnicami denemo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in ga čim bolj enakomerno porazdelimo po njem. Sama ga najlažje porazdelim kar z malček vlažnimi dlanmi ali silikonsko lopatko. Čez posujemo še čokoladne kapljice ali nasekljano čokolado in pekač potisnemo v pečico, ki se je medtem že segrela na 170 °C (ventilacija) in čokoladne brownije z borovnicami pečemo 20 minut. Čas peke prilagodite vaši pečici (-/+ 1-2 minut).

Čokoladni browniji z borovnicami

Pečene pustimo, da se ohladijo, nato pa narežemo na poljubne kose in postrežemo.

Čokoladni browniji z borovnicami

Uživajte v intenzivnem čokoladnem okusu in sočnosti borovnic!

Čokoladni browniji z borovnicami

Poleg se poda tudi malo stepene sladke smetane.

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor