Sočno jogurtovo pecivo s sadjem
Print Friendly, PDF & Email

Sočno jogurtovo pecivo s sadjem mi je zelo všeč, ker se hitro in enostavno pripravi, ni presladko, je zelo sončno in mehko in se izdatno nareže in tako zelo lepo diši.

Všeč je tudi tistim, ki načeloma ne prisegajo na biskvitna peciva. Poleg tega dopušča svobodo pri izbiri sadja in tako lahko vsakič pripravimo malo drugačno jogurtovo pecivo s sadjem. Pa še sestavine enostavno odmerimo s pomočjo praznega jogurtovega lončka ali čajne skodelice.

sočno jogurtovo pecivo s sadjem

Pripomočki za sočno jogurtovo pecivo s sadjem

  • pekač velikosti 30*22 cm (lahko tudi kakšen cm več)
  • električni mešalnik
  • jogurtov lonček (180 ali 200 g) ali čajna skodelica volumna 2 dl

Sestavine za sočno jogurtovo pecivo s sadjem

  • 1 jogurtov lonček tekočega jogurta
  • 1 jogurtov lonček sladkorja (lahko tudi 1’5, če ste bolj sladkosnedi)
  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja
  • 3 jogurtovi lončki moke
  • 1 zavojček pecilnega praška
  • 1/2 lončka olja
  • 1/2 lončka mleka
  • 2 jajci (M ali L)
  • lonček in pol borovnic (cca. 220 – 250 g) ali drugega sadja
  • sladkor v prahu za posip (po želji)

Priprava jogurtovega peciva s sadjem

Vse sestavine, razen borovnic in mletega sladkorja, eno za drugo odmerimo v posodo v kateri bomo pripravili zmes. Pečico vklopimo in nastavimo na 180 °C (ventilacija).

sočno jogurtovo pecivo s sadjem

Z mikserjem vse sestavine združimo v maso za biskvit, mešamo toliko časa, da ni nobenih grudic (cca minutko).  Zmes prelijemo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in ga enakomerno porazdelimo po njem.

sočno jogurtovo pecivo s sadjem

Borovnice (ali drugo sadje) pregledamo in očistimo, in jih enakomerno posujemo čez maso za biskvit. Če imamo večje sadeže (npr jabolka, hruške), jih narežemo na manjše kose, češnje razkoščičimo, …

sočno jogurtovo pecivo s sadjem

Pečemo v že ogreti pečici pri 180 °C, 30 minut, lahko tudi kakšno minuto dlje, da se lepo zlatorjavo zapeče. Če nismo prepričani, ali je sočno jogurtovo pecivo s sadjem pečeno, lahko vanj zapičimo zobotrebec in, ko ga izvlečemo, mora biti le-ta suh oziroma se na njem ne smejo poznati ostanki biskvita.

Pečeno jogurtovo pecivo vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se ohladi. Ohlajenega po želji posujemo s sladkorjem v prahu in narežemo na poljubno velike kose in postrežemo.

sočno jogurtovo pecivo s sadjem

Ljubitelji peciv z borovnicami poskusite tudi:

sočno jogurtovo pecivo s sadjem

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.2]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor