Sočno jogurtovo pecivo s sadjem
Sočno jogurtovo pecivo s sadjem mi je zelo všeč, ker se hitro in enostavno pripravi, ni presladko, je zelo sončno in mehko in se izdatno nareže in tako zelo lepo diši.
Všeč je tudi tistim, ki načeloma ne prisegajo na biskvitna peciva. Poleg tega dopušča svobodo pri izbiri sadja in tako lahko vsakič pripravimo malo drugačno jogurtovo pecivo s sadjem. Pa še sestavine enostavno odmerimo s pomočjo praznega jogurtovega lončka ali čajne skodelice.
Pripomočki za sočno jogurtovo pecivo s sadjem
- pekač velikosti 30*22 cm (lahko tudi kakšen cm več)
- električni mešalnik
- jogurtov lonček (180 ali 200 g) ali čajna skodelica volumna 2 dl
Sestavine za sočno jogurtovo pecivo s sadjem
- 1 jogurtov lonček tekočega jogurta
- 1 jogurtov lonček sladkorja (lahko tudi 1’5, če ste bolj sladkosnedi)
- 1 zavojček vaniljevega sladkorja
- 3 jogurtovi lončki moke
- 1 zavojček pecilnega praška
- 1/2 lončka olja
- 1/2 lončka mleka
- 2 jajci (M ali L)
- lonček in pol borovnic (cca. 220 – 250 g) ali drugega sadja
- sladkor v prahu za posip (po želji)
Priprava jogurtovega peciva s sadjem
Vse sestavine, razen borovnic in mletega sladkorja, eno za drugo odmerimo v posodo v kateri bomo pripravili zmes. Pečico vklopimo in nastavimo na 180 °C (ventilacija).
Z mikserjem vse sestavine združimo v maso za biskvit, mešamo toliko časa, da ni nobenih grudic (cca minutko). Zmes prelijemo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in ga enakomerno porazdelimo po njem.
Borovnice (ali drugo sadje) pregledamo in očistimo, in jih enakomerno posujemo čez maso za biskvit. Če imamo večje sadeže (npr jabolka, hruške), jih narežemo na manjše kose, češnje razkoščičimo, …
Pečemo v že ogreti pečici pri 180 °C, 30 minut, lahko tudi kakšno minuto dlje, da se lepo zlatorjavo zapeče. Če nismo prepričani, ali je sočno jogurtovo pecivo s sadjem pečeno, lahko vanj zapičimo zobotrebec in, ko ga izvlečemo, mora biti le-ta suh oziroma se na njem ne smejo poznati ostanki biskvita.
Pečeno jogurtovo pecivo vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se ohladi. Ohlajenega po želji posujemo s sladkorjem v prahu in narežemo na poljubno velike kose in postrežemo.
Ljubitelji peciv z borovnicami poskusite tudi:
- skutno pecivo z borovnicami,
- čokoladne brownije z borovnicami,
- enostavno pecivo z borovnicami,
- krhko pito z borovnicami,
- preprosto borovničevo pecivo.
Prijetno sladkanje!