Malinove rožice iz listnatega testa
Malinove rožice iz listnatega testa so hitro pripravljeni sladki prigrizki. Gre za preprost recept, ki je primeren tudi za začetnike in naše najmlajše pomočnike v kuhinji. Nam so najljubše še malce tople, oziroma zelo težko počakamo, da se povsem ohladijo.
Malinove rožice iz listnatega testa – pripomočki:
- čopič za mazanje
Malinove rožice iz listnatega testa – sestavine:
- 1 zavoj listnatega testa (8 rožic)
- nekaj žlic malinine ali druge marmelade
- 1 jajce (za premaz)
- 8 malin
- sladkor v prahu za posip
Malinove rožice iz listnatega testa – postopek:
Listnato testo odvijemo iz zavoja. Papir, v katerega je zavito testo, ne zavržemo, saj ga lahko kasneje uporabimo za peko. Z manjšim nožem razdelimo testo na 8 enako velikih kosov.
Nato vsak posamezni kos zarežemo na vsaki strani kot prikazuje slika.
Na sredino damo pol žličke marmelade. Če le imamo, uporabimo malinino marmelado. Če pa je nimamo, pa lahko tudi kak drug okus. S prsti zapognemo vse 4 zunanje vogale v notrajnost v smeri marmelade (glej sliko).
V manjši skodelici stepemo 1 jajce in premažemo naše napol oblikovane rožice.
Tako se bodo le-te kasneje lepše zapekle. Pripravimo si pekač, na katerega bomo zlagali malinove rožice.
S prsti stisnemo skupaj vsak listič rožice, tako da dobimo 4 cvetne liste.
Na vsako rožico, na sredino, kjer je kupček marmelade, položimo 1 malino.
Malinove rožice pečemo dobrih 15 minut na 180 °C (klasična pečica).
Na koncu jih posujemo s sladkorjem v prahu. Če imate radi manj sladke prigrizke, lahko sladkor v prahu tudi izpustite.
Prijetno sladkanje!
Če imati radi prigrizke iz listnatega testa, poglejte še druge zanimive recepte; sladke in slane.
Sladki prigrizki: Nutellin rešetko z banano, čokoladne polžke s cimetom, polžke z okusom Bounty, čokoladno – orehove polžke, čokoladna roža iz listnatega testa, čokolada v listnatem testu, kakijeva krostata, mentolovi žepki.