Kakijeva krostata
Krostata je “odprta” pita poljubne oblike. Kakijeva krostata je sladek kaki, ki se kopa v marmeladi na hrustljavi posteljici. Potrebujemo samo 3 sestavine in že diši iz pečice. Verjemite, krožnik bo hitro prazen.
Kakijeva krostata – pripomočki:
Kakijeva krostata – sestavine:
- listnato testo
- marelična marmelada (če imate, uporabite kakijevo marmelado)
- 1 velik kaki
Kakijeva krostata – postopek:
Kaki narežemo na približno 3 mm debele rezine, posamezno rezino pa na 4 enake koščke.
Listnato testno malce razvaljamo, nato pa robove zapognemo navzgor ter jih poteptamo s prsti.
Z marmelado premažemo testo.Nanj pa položimo koščke kakija.Kakijevo krostato pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 2o do 25 minut.
Ko je krostata videti že hrustljavo zapečena, jo vzamemo iz pečice in jo premažemo s 4 žlicami marmelade. Nato jo damo nazaj v pečico in pečemo še 2 minuti.
Pečeno kakijevo krostato narežemo na poljubne kose.