Kakijeva krostata
Print Friendly, PDF & Email

Krostata je “odprta” pita poljubne oblike. Kakijeva krostata je sladek kaki, ki se kopa v marmeladi na hrustljavi posteljici. Potrebujemo samo 3 sestavine in že diši iz pečice. Verjemite, krožnik bo hitro prazen.

Kakijeva-krostata-11

Kakijeva krostata – pripomočki:

  • valjar
  • deska za rezanje
  • nož
  • žlica
  • peki papirKakijeva-krostata-1

Kakijeva krostata – sestavine:

  • listnato testo
  • marelična marmelada (če imate, uporabite kakijevo marmelado)
  • 1 velik kaki

Kakijeva krostata – postopek:

Kaki narežemo na približno 3 mm debele rezine, posamezno rezino pa na 4 enake koščke.

Kakijeva-krostata-2Listnato testno malce razvaljamo, nato pa robove zapognemo navzgor ter jih poteptamo s prsti.

Kakijeva-krostata-3Kakijeva-krostata-4

 

 

 

 

 

Z marmelado premažemo testo.Kakijeva-krostata-5Nanj pa položimo koščke kakija.Kakijeva-krostata-6Kakijevo krostato pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 2o do 25 minut.

Kakijeva-krostata-7Ko je krostata videti že hrustljavo zapečena, jo vzamemo iz pečice in jo premažemo s 4 žlicami marmelade. Nato jo damo nazaj v pečico in pečemo še 2 minuti.

Kakijeva-krostata-8Kakijeva-krostata-9

 

 

 

 

 

Pečeno kakijevo krostato narežemo na poljubne kose.

Kakijeva-krostata-10Prijetno sladkanje!

 

Namig
Če ste ljubitelj kakija, lahko iz enakih sestavin naredite tudi kaki vrtnice.

 

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.2]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor