Mafini z jogurtom in malinami
Print Friendly, PDF & Email

Mafini z jogurtom in malinami so rahli in okusni, zelo hitro so pripravljeni in lahko jih spečemo vsakokrat, ko se nam jih zahoče, ne glede na letni čas, saj lahko uporabimo sveže ali zamrznjene maline, ali druge vrste jagodičevja.

Maline uvrščamo med jagodičevje, velikost plodov se razlikuje od sorte sadik in tudi po času zorenja poznamo več vrst, nekatere zorijo samo spomladi, nekatere pa večkrat, da jih lahko obiramo tudi v novembru, vse pa imajo podobno sestavo, vsebujejo vitamine: A, B1, B2, B6, C, E in minerale kalcij, železo, magnezij, fosfor, kalij, natrij in antioksidante, ki naše celice ščitijo pred staranjem.

Mafini z jogurtom in malinami

Pripomočki za pripravo mafinov z jogurtom in malinami

  • model za mafine

Sestavine za mafine z jogurtom in malinami

Za 12 mafinov:

  • 200 g bele moke tip 500
  • 100 g sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilin sladkor
  • 2 jajci
  • 2 navadna jogurta po 180 g
  • 100 g malin (svežih ali zamrznjenih)
  • 50 ml sončničnega olja
  • 30 ml sončničnega olja za premaz modela za mafine (ali papirnati modelčki za mafine)

Priprava mafinov z jogurtom in malinami

Najprej v posodo damo vse suhe sestavine kot so:  moka, sladkor, pecilni prašek in vanilin sladkor in vse skupaj premešamo z metlico za ročno stepanje.

Mafini z jogurtom in malinami

V drugo posodo vbijemo jajca in dodamo jogurt in dobro premešamo.

Mafini z jogurtom in malinami

Jajca z jogurtom dodamo suhim sestavinam, ponovno premešamo, da dobimo gladko tekočo maso, nato dodamo še olje in maline in vse skupaj ponovno premešamo, da se olje in maline enakomerno porazdelita v masi.

Model pekača za mafine premažemo z oljem ali pa uporabimo papirnate modele za peko, pripravljeno maso vlijemo v pekač  za mafine in posamezni model napolnimo do 3/4 modela, saj med pečenjem mafini še narastejo, če imamo željo, pa lahko pred peko, maline potresemo tudi po vrhu mase za mafine.

Mafini z jogurtom in malinami

Navadno pečico segrejemo na 180 °C  in ko je segreta, vanjo potisnemo pekač in mafine pečemo 30 minut, po pečenju jih, že delno ohlajene, poberemo iz modela.

Mafini z jogurtom in malinami

Mafine naložimo na krožnik in jih lahko ponudimo pri kavi ali čaju, še tople ali pa hladne, saj obdržijo svoj dober okus, svežino in mehkobo tudi do pet dni.

Mafini z jogurtom in malinami

Naj bodo  s papirnatim modelčkom ali brez, se njihov okus ne spremeni. Lučka Glaser

Še nekaj nasvetov  za pripravo hitrih, enostavnih dobrot iz moje kuhinje:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor