Čokoladni rogljički z vaniljevo kremo
Print Friendly, PDF & Email

Slastni in mehki čokoladni rogljički z vaniljevo kremo so prava poslastica ob kavi ali čaju. Testo je zelo enostavno za pripravo in ne vsebuje jajc ali mlečnih izdelkov, enako velja za vaniljevo kremo, ki jo pripravimo sami. Vaniljeva krema je pravzaprav domač vaniljev puding in lahko ga pripravite tudi kot samostojno sladico. Enostavno odlično, le poskusite!

Čokoladni rogljički z vanilijevim pudingom

Pripomočki za čokoladne rogljičke z vaniljevo kremo

  • mešalnik z gnetilkami

Sestavine za čokoladne rogljičke z vaniljevo kremo

Za 9 – 10 rogljičkov:

  • 160 g bele pirine moke
  • 7 g suhega kvasa (1 zavojček)
  • 5 žlic brezovega sladkorja (lahko tudi več)
  • 10 g pravega kakava v prahu
  • 15 g kokosovega olja
  • 100 ml toplega ovsenega napitka

Za vaniljevo kremo:

  • 250 ml ovsenega napitka + 5 žlic ovsenega napitka
  • 20 g koruznega škroba (npr. Gustin, Gusnel ipd.)
  • 1/2 žličke vanilije v prahu
  • sladkor po želji in okusu

Priprava čokoladnih rogljičkov z vaniljevo kremo

V skodelico najprej stresem suhi kvas, ki mu dodam žličko brezovega sladkorja ter topli (ne vroč!) ovsen napitek. Vse skupaj pustim 10 – 15 minut, da se začnejo delati mehurčki oziroma se kvas aktivira.

Čokoladni rogljički z vanilijevim pudingom

V posodo za mešanje stresem moko, sol, kakav, sladkor in stopljeno kokosovo olje. Mešanici prilijem še kvas s ovsenim napitkom.

Čokoladni rogljički z vanilijevim pudingom

Z mešalnikom z nastavkom za gnetenje vse sestavine zgnetem v testo, ki ga za eno uro pustim na toplem, da vzhaja.

Čokoladni rogljički z vanilijevim pudingom

Medtem, ko testo vzhaja, naredim vaniljevo kremo oz. puding.
V manjši posodici zmešam koruzni škrob, vaniljo in 5 žlic ovsenega napitka. Kdor želi, lahko doda še sladkor.
V večjo posodo odmerim 250 ml ovsenega napitka in ga postavim na štedilnik ter počakam, da zavre. Ko napitek zavre, ga odstavim in v njega vmešam mešanico koruznega škroba, vanilje v prahu in ovsenega napitka. Vse skupaj postavim nazaj na štedilnik in pri manjši temperaturi mešam še 3 minute. Vaniljevo kremo odstavim in pustim, da se ohladi.

Čokoladni rogljički z vanilijevim pudingom

Testo na pomokani površini še malo pregnetem in razvaljam na dva dolga pravokotnika širine 10 cm. Testo z nožkom za testo razrežem na trikotnike. Jaz sem se odločila za rogljičke srednje velikosti, kdor želi, lahko naredi tudi večje ali manjše. Tiste koščke testa, ki ostanejo, ponovno pregnetem in razvaljam. Postopek ponavljam vse dokler ne zmanjka testa.

Čokoladni rogljički z vanilijevim pudingom

Na dno pečice postavim ognjevarno posodo z vodo in vklopim ventilacijski pečico in temperaturo nastavim na 160 °C.

Trikotnike testa napolnim s kremo in jih zavijem v rogljičke, zavijam od širšega dela proti krajšemu, konce testa nekoliko stisnem skupaj. Rogljičke polagam na pekač, obložen s papirjem za peko in vse skupaj potisnem v že ogreto pečico ter jih pečem 25 – 30 minut. Nato pečico ugasnem in jih pustim še par minut v njej.

Čokoladni rogljički z vanilijevim pudingom

Čokoladni rogljički z vaniljevo kremo so pripravljeni.

Čokoladni rogljički z vanilijevim pudingom

Uživajte!

Rogljičke lahko napolnite tudi s rožičevim namazom z lešniki ali pa s slivovim džemom s sivko. 

Če obožujete rogljičke, sta tukaj še dva recepta: rogljički z rožičevim namazom (veganski) in veganski pirini kifeljčki.

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor