Čokoladna krostata s pistacijami
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladna krostata s pistacijami spada med enostavne in zares hitro pripravljene sladice. Je super rešitev za zadnji hip napovedan obisk. Potrebujemo le 3 sestavine in kmalu bo zadišalo iz pečice po topli čokoladi. Kombinacija čokolade in pistacije nas, skupaj s hrustljavo posteljico iz listnatega testa, preseneti že ob prvem grižljaju.

Čokoladna krostata s pistacijami – pripomočki:

  • peki papir
  • velik klasični pekač

Čokoladna krostata s pistacijami – sestavine:

  • 1 zavitek listnatega testa
  • 4 velike žlice čokoladnega namaza (Nutella ali podobno)
  • 1 pest pistacij (neslanih)

Čokoladna krostata s pistacijami – postopek:

Krostata je “odprta” pita, ki jo lahko naredimo v poljubni obliki. Zavoj listnatega testa odvijemo in položimo, skupaj s peki papirjem, na pekač. Uporabimo lahko kar peki papir, v katerega je zavito testo. Z nožem ga razdelimo na štiri enake dele. Robove s prsti zapognemo navzgor ter jih poteptamo s prsti ali s pomočjo narobe obrnjenega noža (kot prikazuje slika). Nastanejo simpatične posteljice iz testa.

Na vsak kos damo 1 veliko žlico čokoladnega namaza. Uporabimo lahko Nutello ali kakšen drug podoben čokoladni namaz z lešniki. Čokolado razmažemo po celotni površini.

Pistacije oluščimo in odstranimo rjavo skorjico, nato pa jih z nožem nasekljamo na manjše koščke.

Potrosimo jih po vrhu čokoladnega namaza.

Čokoladno krostato s pistacijami pečemo v predhodno ogreti pečici (klasični) na 180 °C približno 20 do največ 25 min. Opazujemo, kako se obarva rob krostate in temu prilagodimo čas pečenja.

Krostata je krhka in se kar stopi v ustah. Ima pa dve slabi lastnosti: prehitro jo zmanjka in malenkost se drobti,  zato svetujem, da jo pred postrežbo z ostrim nožem narežete na manjše kose.

Želim vam prijetno in hrustljavo sladkanje!

Če imate radi sladice iz listnatega testa, ki jih pripravimo zares hitro, naredite tudi kakijevo krostato, Nutellin rešetko z banano, čokoladno – orehove polžke na hitro, mentolove žepke, čokoladno rožo ali čokolado v listnatem testu.

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor