Čokoladna krostata s pistacijami
Čokoladna krostata s pistacijami spada med enostavne in zares hitro pripravljene sladice. Je super rešitev za zadnji hip napovedan obisk. Potrebujemo le 3 sestavine in kmalu bo zadišalo iz pečice po topli čokoladi. Kombinacija čokolade in pistacije nas, skupaj s hrustljavo posteljico iz listnatega testa, preseneti že ob prvem grižljaju.
Čokoladna krostata s pistacijami – pripomočki:
- peki papir
- velik klasični pekač
Čokoladna krostata s pistacijami – sestavine:
- 1 zavitek listnatega testa
- 4 velike žlice čokoladnega namaza (Nutella ali podobno)
- 1 pest pistacij (neslanih)
Čokoladna krostata s pistacijami – postopek:
Krostata je “odprta” pita, ki jo lahko naredimo v poljubni obliki. Zavoj listnatega testa odvijemo in položimo, skupaj s peki papirjem, na pekač. Uporabimo lahko kar peki papir, v katerega je zavito testo. Z nožem ga razdelimo na štiri enake dele. Robove s prsti zapognemo navzgor ter jih poteptamo s prsti ali s pomočjo narobe obrnjenega noža (kot prikazuje slika). Nastanejo simpatične posteljice iz testa.
Na vsak kos damo 1 veliko žlico čokoladnega namaza. Uporabimo lahko Nutello ali kakšen drug podoben čokoladni namaz z lešniki. Čokolado razmažemo po celotni površini.
Pistacije oluščimo in odstranimo rjavo skorjico, nato pa jih z nožem nasekljamo na manjše koščke.
Potrosimo jih po vrhu čokoladnega namaza.
Čokoladno krostato s pistacijami pečemo v predhodno ogreti pečici (klasični) na 180 °C približno 20 do največ 25 min. Opazujemo, kako se obarva rob krostate in temu prilagodimo čas pečenja.
Krostata je krhka in se kar stopi v ustah. Ima pa dve slabi lastnosti: prehitro jo zmanjka in malenkost se drobti, zato svetujem, da jo pred postrežbo z ostrim nožem narežete na manjše kose.
Želim vam prijetno in hrustljavo sladkanje!
Če imate radi sladice iz listnatega testa, ki jih pripravimo zares hitro, naredite tudi kakijevo krostato, Nutellin rešetko z banano, čokoladno – orehove polžke na hitro, mentolove žepke, čokoladno rožo ali čokolado v listnatem testu.