Čokoladna krostata s pistacijami
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladna krostata s pistacijami spada med enostavne in zares hitro pripravljene sladice. Je super rešitev za zadnji hip napovedan obisk. Potrebujemo le 3 sestavine in kmalu bo zadišalo iz pečice po topli čokoladi. Kombinacija čokolade in pistacije nas, skupaj s hrustljavo posteljico iz listnatega testa, preseneti že ob prvem grižljaju.

Čokoladna krostata s pistacijami – pripomočki:

  • peki papir
  • velik klasični pekač

Čokoladna krostata s pistacijami – sestavine:

  • 1 zavitek listnatega testa
  • 4 velike žlice čokoladnega namaza (Nutella ali podobno)
  • 1 pest pistacij (neslanih)

Čokoladna krostata s pistacijami – postopek:

Krostata je “odprta” pita, ki jo lahko naredimo v poljubni obliki. Zavoj listnatega testa odvijemo in položimo, skupaj s peki papirjem, na pekač. Uporabimo lahko kar peki papir, v katerega je zavito testo. Z nožem ga razdelimo na štiri enake dele. Robove s prsti zapognemo navzgor ter jih poteptamo s prsti ali s pomočjo narobe obrnjenega noža (kot prikazuje slika). Nastanejo simpatične posteljice iz testa.

Na vsak kos damo 1 veliko žlico čokoladnega namaza. Uporabimo lahko Nutello ali kakšen drug podoben čokoladni namaz z lešniki. Čokolado razmažemo po celotni površini.

Pistacije oluščimo in odstranimo rjavo skorjico, nato pa jih z nožem nasekljamo na manjše koščke.

Potrosimo jih po vrhu čokoladnega namaza.

Čokoladno krostato s pistacijami pečemo v predhodno ogreti pečici (klasični) na 180 °C približno 20 do največ 25 min. Opazujemo, kako se obarva rob krostate in temu prilagodimo čas pečenja.

Krostata je krhka in se kar stopi v ustah. Ima pa dve slabi lastnosti: prehitro jo zmanjka in malenkost se drobti,  zato svetujem, da jo pred postrežbo z ostrim nožem narežete na manjše kose.

Želim vam prijetno in hrustljavo sladkanje!

Če imate radi sladice iz listnatega testa, ki jih pripravimo zares hitro, naredite tudi kakijevo krostato, Nutellin rešetko z banano, čokoladno – orehove polžke na hitro, mentolove žepke, čokoladno rožo ali čokolado v listnatem testu.

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor