Browniji brez moke
Print Friendly, PDF & Email

Browniji  brez moke so zelo enostavno pripravljeni, saj vse sestavine le združimo skupaj s pomočjo blenderja. So zelo čokoladni, rahli in zelo sočni.

In, če ne pojemo vseh, jih brez težav shranimo v hladilniku (v zaprti plastični posodi, primerni za shranjevanje živil) in v njihovem okusu uživamo kar nekaj dni (najdlje sem jih do sedaj hranila do 4 dni). Če jih boste hranili v hladilniku, priporočam, da postrežete ogrete na sobno temperaturo.

Browniji brez moke

Pripomočki za brownije brez moke

  • blender
  • pekač velikosti cca. 10*20 cm

Sestavine za brownije brez moke

  • 1 avokado
  • 2 jajci (M ali L)
  • 50 g pravega grenkega kakava v prahu
  • 50 g zmehčanega masla
  • 1 žlica vaniljevega ekstrakta
  • 60 g arašidovega masla
  • 110 g sladkorja
  • 1 čajna žlička pecilnega praška (ali sode bikarbone)
  • 100 g čokoladnih kapljic (lahko tudi nasekljana temna čokoalda)

Priprava brownijev brez moke

Pečico vklopimo in nastavimo na 170 °C z ventilacijo.

Avokado prerežemo, mu odstranimo koščico in z žlico postrgamo avokadovo meso, ki ga damo v posodo blenderja. K avokadu dodamo še: 2 jajci, 50 g kakava v prahu, 50 g zmehčanega masla (vsaj pol ure pred pripravo ga vzemite iz hladilnika), žlico vaniljevega ekstrakta, 60 g arašidovega masla, 110 g sladkorja (kaj dosti manj ga ne priporočam, saj je kakav grenak, če ste bolj sladkosnedi ga raje dodajte kakšnih 10 g več, lahko pa ga nadomestite z npr. medom), čajno žličko pecilnega praška (ali sode bikarbone). Vklopimo blender in vse skupaj zmiksamo v enotno maso.

Browniji brez moke

Vzamemo čokoladne kapljice in jih polovico vsujte k masi, preostalo polovico pa pustite ob strani za kasneje. Čokoladne kapljice ročno vmešajte v maso za brownije.

Browniji brez moke

Maso sedaj porazdelimo po pekaču, ki smo ga obložili s papirjem za peko, čez pa posujemo preostale čokoladne kapljice.

Browniji brez moke

Pečemo v predhodno ogreti pečici pri 170 °C (ventilacija) 45 minut. Lahko tudi kakšno minuto več ali manj, odvisno od vaše pečice.

Browniji brez moke

Pečene in ohlajene (lahko pa še malo mlačne) brownije brez moke narežemo na poljubno velike koščke in postrežemo.

Browniji brez moke

Ljubitelji sladic z avokadom poskusite tudi:

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor