Čokoladni riževi vaflji
Hrustljave riževe vaflje običajno uporabimo kot osnovo za razne obložene “kruhke”, namaze ali pa jih grizljamo kar same. Poglejmo, kako lahko 15 kalorij, ki jih vsebuje en rižev vafelj, obogatimo s hormonom sreče – čokolado. Čokoladni riževi vaflji bodo najprej zahrustali, nato pa se nežno stopili v naših ustih.
Čokoladni riževi vaflji – pripomočki:
Čokoladni riževi vaflji – sestavine:
- riževi vaflji (količina po želji)
- jedilna čokolada (nekaj koščkov)
- žlička kokosovega olja
- kokosova moka
Čokoladni riževi vaflji – postopek:
Čokolado stopimo na vodni pari. Ko je čokolada že lepo tekoča, dodamo žličko kokosovega olja in dobro premešamo.
Z žlico ali čopičem namažemo zgornjo plast riževih vafljev s čokolado.
Čokoladni riževi vaflji naj 10 minut počivajo v skrinji, da se čokolada strdi.
Nato postopek ponovimo, le da tokrat namažemo le srednji del vaflja. Ker je spodnja plast čokolade ohlajena, se bo zgornja plast hitro strdila, zato moramo pohiteti s kokosovim posipom.
Enakomerno potrosimo kokosovo moko po čokoladni plasti. Namesto kokosa lahko uporabimo tudi kakšen drug posip (npr. mlete oreščke, zdrobljene piškote …).
Čokoladni riževi vaflji s kokosovim posipom nas bodo premamili, da bomo zagrizli vanje, še preden se bo čokolada v celoti strdila.
Prijetno sladkanje!