Juha iz vode od kuhanja prekajenih klobas
Print Friendly, PDF & Email

Juha iz vode od kuhanja domačih prekajenih klobas, je zelo dišeča in okusna, z vonjem po prekajenih klobasah. Z malo kuharske iznajdljivosti, si lahko pripravimo odlično juho, ki je lahko del kosila ali kot samostojni obrok. Zakuho si lahko izbiramo sami, saj so primerne tako testenine, kot tudi riž.

Pripomočki za pripravo juhe:

  • lonec s pokrovko
  • jušno cedilo
  • posodica za merjenje tekočin
  • žlica
  • kuhalnica
  • štedilnik
  • krožnik

Sestavine za juho iz vode od kuhanja klobas

Za štiri osebe:

  • 1000 ml juhe kuhanja domačih mesenih prekajenih klobas
  • 1 žlica domače jušne zelenjave ali sveže jušne zelenjave, ki jo narežemo na drobno: korenček, peteršilj, zelena, por, luštrek, koleraba, … (uporaba po želji)
  • 8 žlic ribane kaše, ali druga vrsta zakuhe
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • sol po potrebi

Priprava juhe iz vode od kuhanja klobas

Juho, v kateri so se kuhale domače prekajene klobase, še toplo precedimo in v lonec, da dobimo čisto juho. Če juhe ne potrebujemo takoj, jo lahko ohladimo in postavimo v hladilnik za naslednji dan, lahko pa jo tudi, ohlajeno, shranimo v zamrzovalniku (v primerni posodi).

Juho (vodo od kuhanja) v loncu postavimo na štedilnik, dodamo pripravek jušne zelenjave ali na drobno narezano svežo jušno zelenjavo. Pri sveži jušni zelenjavi sladite svojemu okusu in željam.

Ko juha začne vreti, dodamo še ribano kašo ali drugo vrsto testenin in jo skuhamo po navodilu proizvajalca. Solimo po potrebi, saj je juha že slana zaradi klobas, ki so se kuhale v njej. V primeru, da bi bila juha preslana, si  si pomagamo z dodano čisto vodo, ki je dodamo toliko, da dosežemo želeno slanost.

Tri minute pred koncem kuhanja testenin (ribane kaše), dodamo še paradižnikovo mezgo in premešamo.

Pustimo vreti še dve do tri minute in juha je kuhana.

Kako lep pogled na lonec, napolnjen z okusno juho. Lučka Glaser

Pa še juhe pripravljene malo drugače:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor