Tortilja s pestom, svežo špinačo in šampinjoni
Slastne tortilje s pestom, svežo špinačo in praženimi šampinjoni si boste pripravili izredno hitro, zato so primerne za vse tiste trenutke, ko ste lačni in hkrati v časovni stiski, skratka ko potrebujete kosilo na hitro, ki mora biti tudi okusno.
Tortilja s pestom, svežo špinačo in šampinjoni – pripomočki:
- ponev
- jedilna žlica
- 2 čajni žlički
- 2 manjši skledi
- nož
- deska za rezanje
- kuhinjska tehtnica
- kuhalnica
- krožnik
- 2 zobotrebca
- papirnate brisače ali čista kuhinjska krpa
Tortilja s pestom, svežo špinačo in šampinjoni – sestavine:
(za 2 tortilji, za 1 osebo)
- 2 tortilji (premer cca. 20 cm)
- 250 g svežih šampinjonov (lahko tudi druge vrste gob)
- 20 g sveže mlade špinače
- 2 čajni žlički bazilikinega pesta
- 2 čajni žlički majoneze brez jajc
Tortilja s pestom, svežo špinačo in šampinjoni – priprava:
Šampinjone operemo, jim odrežemo bete in jih narežemo na lističe. Špinačo operemo in osušimo s čisto kuhinjsko krpo ali papirnatimi brisačami.
V ponvi segrejemo žlico olja in dodamo polovico šampinjonov. Pražimo jih, dokler se ne zapečejo. Nato isto ponovimo z drugo polovico. Šampinjone pražimo v dveh delih zato, da se lepše zapečejo. Če damo v ponev vse naenkrat, je ponev prepolna in šampinjoni se nam ne bodo dobro zapekli (razen, če imate res xxl ponev, potem lahko prepražite vse naenkrat).
Tortiljo pogrejemo (na vsaki strani 15 sekund). Lahko uporabimo isto ponev, v kateri smo pražili šampinjone. Tortiljo prestavimo na krožnik in jo po sredini namažemo z žličko bazilikinega pesta.
Dodamo polovico sveže mlade špinače.
Nadaljujemo s polovico praženih šampinjonov.
Čisto na koncu dodamo še žličko majoneze brez jajc.
Upognemo oba konca tortilje in ju učvrstimo z zobotrebcem.
Uživajte v okusih!