Preprosta priloga iz korenčka in rdeče pese
Print Friendly, PDF & Email

Ta priloga iz korenčka in rdeče pese je res enostavna in hitro pripravljena in zaradi oblike tudi privlačna. Otroke zanima, kakšega okusa so te oranžne in rdeče palčke in veseli so, ko ugotovijo, da so prav prijetno sladke. Potrebujemo le 3 sestavine in okoli 15 minut časa.

preprosta priloga iz korenčka in rdeče pese

Pripomočki za prilogo iz korenčka in rdeče pese

  • ponev ali posoda s pokrovko

Sestavine za prilogo iz korenčka in rdeče pese

Za 1-2 osebi

  • 150 g korenja
  • 70 g sveže rdeče pese
  • ščep soli

Postopek za prilogo iz korenčka in rdeče pese

Olupimo korenje, ga splaknemo in obrišemo ter narežemo najprej na rezine in nato na palčke. Naj bodo vse približno enako debele.

preprosta priloga iz korenčka in rdeče pese

Enako naredimo še s svežo rdečo peso. Odrežemo nekaj rezin in jim odstranimo olupek. Potem jih narežemo na tako debele in dolge palčke, kot smo prej korenje.

preprosta priloga iz korenčka in rdeče pese

Vse palčke stresemo v ponev ali posodo in dolijemo nekaj žlic vode, posolimo s ščepom soli, premešamo s kuhalnico in pokrijemo s pokrovko. To zelenjavno prilogo dušimo približno 10 minut, da se sestavini zmehčata. Medtem pazimo, da voda ne povre in bi se zelenjava zažgala, temperatura pa naj bo zmerna. Tudi premešamo kdaj vmes in spremljamo, kako mehke so že zelenjavne palčke. Lahko jih dušimo dlje, da bodo mehkejše, ali pa jih prej umaknemo s štedilnika, da bodo še malo hrustale.

preprosta priloga iz korenčka in rdeče pese

Ko se nam zdi, da so dovolj mehke, je čas, da jih postrežemo. Ta priloga lahko nadomesti krompir ali riž, lahko pa ju obogati. Po želji zraven ponudimo meso ali vegansko različico paniranih zrezkov in kakšno okusno solato.

Tukaj pa je še nekaj idej, kaj pripraviti iz pese:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor