Preprosta priloga iz korenčka in rdeče pese
Ta priloga iz korenčka in rdeče pese je res enostavna in hitro pripravljena in zaradi oblike tudi privlačna. Otroke zanima, kakšega okusa so te oranžne in rdeče palčke in veseli so, ko ugotovijo, da so prav prijetno sladke. Potrebujemo le 3 sestavine in okoli 15 minut časa.
Pripomočki za prilogo iz korenčka in rdeče pese
- ponev ali posoda s pokrovko
Sestavine za prilogo iz korenčka in rdeče pese
Za 1-2 osebi
- 150 g korenja
- 70 g sveže rdeče pese
- ščep soli
Postopek za prilogo iz korenčka in rdeče pese
Olupimo korenje, ga splaknemo in obrišemo ter narežemo najprej na rezine in nato na palčke. Naj bodo vse približno enako debele.
Enako naredimo še s svežo rdečo peso. Odrežemo nekaj rezin in jim odstranimo olupek. Potem jih narežemo na tako debele in dolge palčke, kot smo prej korenje.
Vse palčke stresemo v ponev ali posodo in dolijemo nekaj žlic vode, posolimo s ščepom soli, premešamo s kuhalnico in pokrijemo s pokrovko. To zelenjavno prilogo dušimo približno 10 minut, da se sestavini zmehčata. Medtem pazimo, da voda ne povre in bi se zelenjava zažgala, temperatura pa naj bo zmerna. Tudi premešamo kdaj vmes in spremljamo, kako mehke so že zelenjavne palčke. Lahko jih dušimo dlje, da bodo mehkejše, ali pa jih prej umaknemo s štedilnika, da bodo še malo hrustale.
Ko se nam zdi, da so dovolj mehke, je čas, da jih postrežemo. Ta priloga lahko nadomesti krompir ali riž, lahko pa ju obogati. Po želji zraven ponudimo meso ali vegansko različico paniranih zrezkov in kakšno okusno solato.
Tukaj pa je še nekaj idej, kaj pripraviti iz pese:
- Pesini polpeti.
- Pečena pisana mešana zelenjava.
- V foliji pečena meso in zelenjava.
- Princesina pesina juha.
- Roza palačinke.
- Roza pšenični zdrob.
- Pesin kolač z bučnicami in kakavom.