V foliji pečena zelenjava in meso
Rdečo peso vsako leto vložim. Letos mi ni uspela najbolje, zato sem za vlaganje namenila le nekaj največjih. Ostale, manjše so nekaj dni čakale v hladilniku, ko sem naposled pomislila, da bi jih spekla. Z drugo zelenjavo in mesom, pečenim v foliji, je nastalo res okusno kosilo privlačnih barv, za kar je zaslužna predvsem pesa, ki je obarvala korenje in krompir.
Pripomočki za v foliji pečeno zelenjavo in meso:
- nož (in lupilec)
- deska
- 4 kosi aluminijaste folije
- pekač
Sestavine za v foliji pečeno zelenjavo in meso:
Za 4 osebe:
- 4 kosi krompirja
- 1 čebula
- 2 korenja
- 2 srednje veliki rdeči pesi
- 4 zrezki poljubnega mesa (jaz sem uporabila svinjsko in piščančje meso)
- sol po okusu
- 4 čajne žličke masla
- (sveža) peteršilj in timijan (ali druga poljubna zelišča)
Postopek za v foliji pečeno zelenjavo in meso:
Pripravimo si 4 kose aluminijaste folije. Na sredino vsakega naložimo olupljen in na rezine narezan krompir. Dodamo četrtino olupljene in na večje kose narezane čebule in 1 čajno žličko masla.
Dodamo še olupljena in narezana korenje in rdečo peso ter oprana zelišča. Posolimo.
Na vrh zelenjave položimo zrezek poljubnega mesa. Solimo po okusu.
Zelenjavo in meso zavijemo v folijo. Na vrhu jo dobro stisnemo skupaj, da para ne bo mogla uhajati. Vse paketke zložimo na pekač, ki ga damo v na 150 °C ogreto pečico in pečemo približno pol ure.
Po tem pekač vzamemo iz pečice in folijo previdno odpremo. Pri tem si lahko pomagamo z vilicami. Pekač damo nazaj v pečico in pečemo še 15 minut, da se vse skupaj zapeče.
Okusi so se prepojili, barve pa kar vabijo h krožniku. Dober tek!