V foliji pečena zelenjava in meso
Print Friendly, PDF & Email

Rdečo peso vsako leto vložim. Letos mi ni uspela najbolje, zato sem za vlaganje namenila le nekaj največjih. Ostale, manjše so nekaj dni čakale v hladilniku, ko sem naposled pomislila, da bi jih spekla. Z drugo zelenjavo in mesom, pečenim v foliji, je nastalo res okusno kosilo privlačnih barv, za kar je zaslužna predvsem pesa, ki je obarvala korenje in krompir.

v foliji pecena zelenjava in meso (11)

Pripomočki za v foliji pečeno zelenjavo in meso:

  • nož (in lupilec)
  • deska
  • 4 kosi aluminijaste folije
  • pekač

Sestavine za v foliji pečeno zelenjavo in meso:

Za 4 osebe:

  • 4 kosi krompirja
  • 1 čebula
  • 2 korenja
  • 2 srednje veliki rdeči pesi
  • 4 zrezki poljubnega mesa (jaz sem uporabila svinjsko in piščančje meso)
  • sol po okusu
  • 4 čajne žličke masla
  • (sveža) peteršilj in timijan (ali druga poljubna zelišča)

Postopek za v foliji pečeno zelenjavo in meso:

Pripravimo si 4 kose aluminijaste folije. Na sredino vsakega naložimo olupljen in na rezine narezan krompir. Dodamo četrtino olupljene in na večje kose narezane čebule in 1 čajno žličko masla.

v foliji pecena zelenjava in meso (2)

Dodamo še olupljena in narezana korenje in rdečo peso ter oprana zelišča. Posolimo.

v foliji pecena zelenjava in meso (5)

Na vrh zelenjave položimo zrezek poljubnega mesa. Solimo po okusu.

v foliji pecena zelenjava in meso (6)

Zelenjavo in meso zavijemo v folijo. Na vrhu jo dobro stisnemo skupaj, da para ne bo mogla uhajati. Vse paketke zložimo na pekač, ki ga damo v na 150 °C ogreto pečico in pečemo približno pol ure.

v foliji pecena zelenjava in meso (8)

Po tem pekač vzamemo iz pečice in folijo previdno odpremo. Pri tem si lahko pomagamo z vilicami. Pekač damo nazaj v pečico in pečemo še 15 minut, da se vse skupaj zapeče.

v foliji pecena zelenjava in meso (9)

Okusi so se prepojili, barve pa kar vabijo h krožniku. Dober tek!

v foliji pecena zelenjava in meso (10)

 

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.5]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor