Lazanja s paradižnikom
Print Friendly, PDF & Email

Lazanja s paradižnikom je kosilo, ki je nastalo povsem po naključju. Doma smo imeli namreč zavojček paradižnika češnjevca in nisem vedela kako bi  ga uporabila. Pomislila sem, zakaj pa ne bi naredila lazanje? In nastalo je spodnje hitro in enostavno, predvsem pa slastno kosilo. Spodnji recept je primeren tudi za vegane saj se lahko bešamel omako naredi iz sestavin, ki niso živalskega izvora, parmezan pa lahko nadomestimo z veganskim.

Veganska lazanja s paradiznikom (15)

Pripomočki za pripravo lazanje s paradižnikom:

  • pekač
  • nož
  • ponev

Sestavine za pripravo lazanje s paradižnikom:

(za 2 osebi)

  • 250 g paradižnika češnjevec
  • 300 ml domače bešamel omake
  • približno 200 g testenin za lazanje
  • sol
  • poper
  • bazilika
  • majaron
  • česen v prahu
  • po želji mozzarella sir
  • 150 ml paradižnikove omake
  • olivno olje
  • 50 g parmezana

Postopek priprave lazanje s paradižnikom:

Paradižnike operemo pod vodo in jih zrežemo na pol.

Veganska lazanja s paradiznikom (1)

V ponvi segrejemo olivno olje. Paradižnik postavimo v ponev in ga, na nizkem ognju, pražimo približno 2 minuti. Dodamo majaron, baziliko, česen, sol in poper in vse skupaj premešamo. Dušimo paradižnik nekaj minut, nikakor pa ne smemo dovoliti, da se skuha in popolnoma omehča.

Veganska lazanja s paradiznikom (4)

V skodelico si pripravimo paradižnikovo omako in ji dodamo začimbe, sol in poper. Tako kot smo storili s paradižnikom.

Veganska lazanja s paradiznikom (3)

Dobro premešamo in pustimo na strani. V dno pekača dodamo nekaj žlic paradižnikove omake.

Veganska lazanja s paradiznikom (5)

Sedaj lahko pričnemo z zlaganjem lazanje. Na dno pekača postavimo nekaj listov testenin, toliko, da pokrijemo dno pekača.

Veganska lazanja s paradiznikom (6)

Dodamo nekaj žlic paradižnikove omake.

Veganska lazanja s paradiznikom (7)

Dodamo paradižnik, ki smo ga predhodno dušili.

 

Veganska lazanja s paradiznikom (8)

In domačo bešamel omako …

Veganska lazanja s paradiznikom (9)

V kolikor želimo uporabiti tudi mozzarella sir ga sedaj postavimo v pekač. Nadaljujemo postopek dokler ne pridemo do vrha.

Veganska lazanja s paradiznikom (10)

Na koncu na lazanjo potresemo še nekaj naribanega parmezana.

Veganska lazanja s paradiznikom (11)

Paradižnikovo lazanjo postavimo v predhodno ogreto pečico in pečemo na 180° C za približno 30 minut. Nato pustimo, da se malce ohladi.

Veganska lazanja s paradiznikom (12)

Zrežemo in postrežemo.

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Sandran

Naj se na kratko predstavim ... Moje ime je Sandra in sem Primorka :) Že, kot otrok sem rada mami pomagala v kuhinji, no takrat je to bilo le packanje, ampak kljub temu, sem v tem uživala. Z mamo sva imeli majhno kuhinjo in seveda velikokrat ni bilo prostora, da bi pripravili kaj posebnega. Zato sem si vedno govorila "ko bom velika, bom imela veliko kuhinjo" in željo sem si tudi izpolnila. Ne morem zdaj reči, da imam zelo veliko kuhinjo, vendar imam veliko prostora za moj hobby. Uživam v pripravi hrane, prebiranju receptov, pripravi menijev itd. Najbolj pa uživam, ko družinski člani ali prijatelji pohvalijo jed in s tem je ves trud poplačan :) Želim vam veliko užitkov ob prebiranju svojih receptov!

Dodaj odgovor