Špargljeva juha
Print Friendly, PDF & Email

Tako slastna je ta rastlina – divji šparglji, ki krasijo naše krožnike spomladi. Z njimi lahko pripravimo tudi okusno špargljevo juho. Divji šparglji so namreč zelo zdravi. Bogati so s fosforjem, žveplo,, kalcijem, magnezijem, železom, bakrom, cinkom, manganom, fluorom, jodom ter vitaminov C, B kompleks in A. Nenazadnje so tudi bogati z antioksidanti. Spodnji recept za špargljevo juho je le eden od mnogih, pripravimo jih namreč lahko na tisoče načinov. Enostavno odlični so in zelo hitro pripravljeni.

Spargljeva juha (6)Pripomočki za pripravo špargljeve juhe:

  • lonec za kuhanje
  • nož
  • sito
  • palični mešalnik ali blender

Sestavine za pripravo špargljeve juhe:

(za 2 osebi)

Postopek priprave špargljeve juhe:

Divje šparglje očistimo. Kako pravilno očistimo šparglje? Torej, potrebno jih je lomiti z roko, začnemo iz glave proti steblu dokler jih lahko še z roko lomimo. Kar ne moremo lomiti ni uporabno, ker je grenko. Divje šparglje nikakor ne režemo z nožem ali škarjami.

Spargljeva juha (5)

To je to, kar ostane od očiščenih špargljev. Neuporabni del ni primerno kuhati, ker bo zelo grenek.

Spargljeva juha (1)
Del, ki ostane in ga lahko zavržemo.

Šparglje postavimo v posodo, jih pokrijemo z vodo in jih zakuhamo za približno 5 minut.

Spargljeva juha (3)

Nato jih odcedimo s sitom.

Spargljeva juha (4)

Postavimo jih v posodo, ki jo zalijemo z vodo in dodamo narezane stroke česna.

Spargljeva juha (7)

Šparglje pustimo kuhani približno 5 minut, nato jih dodamo 1 žličko domače zelenjavne jušne osnove.

Spargljeva juha (8)

Solimo in popramo ter kuhamo še 10 minut. Sedaj špargljevo juho odstavimo iz ognja.

Spargljeva juha (9)

S paličnim mešalnikom zmeljemo juho, dokler ne dobimo kremaste juhe.

Spargljeva juha (10)

Dodamo smetano za kuhanje ali sladko smetano (jaz sem uporabila ovseno smetano za kuhanje) in še enkrat s paličnim mešalnikom premešamo.

Spargljeva juha (11)

Špargljevo juho serviramo vročo.

Spargljeva juha (12)

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.7]

Sandran

Naj se na kratko predstavim ... Moje ime je Sandra in sem Primorka :) Že, kot otrok sem rada mami pomagala v kuhinji, no takrat je to bilo le packanje, ampak kljub temu, sem v tem uživala. Z mamo sva imeli majhno kuhinjo in seveda velikokrat ni bilo prostora, da bi pripravili kaj posebnega. Zato sem si vedno govorila "ko bom velika, bom imela veliko kuhinjo" in željo sem si tudi izpolnila. Ne morem zdaj reči, da imam zelo veliko kuhinjo, vendar imam veliko prostora za moj hobby. Uživam v pripravi hrane, prebiranju receptov, pripravi menijev itd. Najbolj pa uživam, ko družinski člani ali prijatelji pohvalijo jed in s tem je ves trud poplačan :) Želim vam veliko užitkov ob prebiranju svojih receptov!

Dodaj odgovor