Hitri mediteranski fusili
Več kot očitno je, da je prišel čas paradižnikov. Zadnjič me je prijatelj presenetil z gajbico domačih paradižnikov, pelatov, češnjevcev. Taka darila so mi najljubša. Uporabna in slastna! Najraje seveda pojem kar svežega v solati, vendar ga obožujem tudi v kakšni lahki poletni omaki za testenine.
Hitri mediteranski fusili – pripomočki:
• lonec
• ponev
• nož
• deska za rezanje
Hitri mediteranski fusili – sestavine:
• testenine fusili
• oljčno olje
• 2 stroka česna
• pol čebule
• 0.30 kg paradižnika
• 1 jalapeno paprika
• 3 mali korenčki
• olive
• belo vino
• sol
• poper
• feta sir
Hitri mediteranski fusili – priprava:
Najprej pristavimo lonec z vodo za testenine. Ko voda zavre, jo solimo in skuhamo testenine. Paradižniku odstranimo kožico, najhitreje tako, da ga križno zarežemo in damo v vrelo vodo za nekaj sekund.
Sesekljano čebulo med tem prepražimo na oljčnem olju, nato ji dodamo na lističe narezan česen. Na hitro popražimo da zadiši. Dodamo nariban korenček, olupljen paradižnik, na male koščke narezano jalapeno papriko, cele olive in zalijemo z malo belega vina.
Dodamo še kak deciliter vode, v kateri so se kuhale testenine, solimo, popramo, za še boljši okus pa dodamo v omako ščepec sladkorja.
Ko je omaka kuhana, jo odstavimo z ognja, dodamo baziliko, testenine in na koncu še feta sir.
Jed je pripravljena!
Dober tek!