Hitri mediteranski fusili
Print Friendly, PDF & Email

Več kot očitno je, da je prišel čas paradižnikov. Zadnjič me je prijatelj presenetil z gajbico domačih paradižnikov, pelatov, češnjevcev. Taka darila so mi najljubša. Uporabna in slastna! Najraje seveda pojem kar svežega v solati, vendar ga obožujem tudi v kakšni lahki poletni omaki za testenine.

Hitri_mediteranski_fusili4

Hitri mediteranski fusili – pripomočki:

• lonec
• ponev
• nož
• deska za rezanje

Hitri mediteranski fusili – sestavine:

Hitri_mediteranski_fusili7• testenine fusili
• oljčno olje
• 2 stroka česna
• pol čebule
• 0.30 kg paradižnika
• 1 jalapeno paprika
• 3 mali korenčki
• olive
• belo vino
• sol
• poper
• feta sir

Hitri mediteranski fusili – priprava:

Najprej pristavimo lonec z vodo za testenine. Ko voda zavre, jo solimo in skuhamo testenine. Paradižniku odstranimo kožico, najhitreje tako, da ga križno zarežemo in damo v vrelo vodo za nekaj sekund.

Hitri_mediteranski_fusili8
Hitri_mediteranski_fusili9Sesekljano čebulo med tem prepražimo na oljčnem olju, nato ji dodamo na lističe narezan česen. Na hitro popražimo da zadiši. Dodamo nariban korenček, olupljen paradižnik, na male koščke narezano jalapeno papriko, cele olive in zalijemo z malo belega vina.

Hitri_mediteranski_fusili11

Dodamo še kak deciliter vode, v kateri so se kuhale testenine, solimo, popramo, za še boljši okus pa dodamo v omako ščepec sladkorja.
Hitri_mediteranski_fusili12

Ko je omaka kuhana, jo odstavimo z ognja, dodamo baziliko, testenine in na koncu še feta sir.
Hitri_mediteranski_fusili5Jed je pripravljena!

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Metul

Sem grafična oblikovalka in samostojna podjetnica. Po duši športnica, tek na smučeh, potapljanje na vdih in gorništvo so del mojega življenja, prosti čas pa rada preživljam tudi v kuhinji, kjer kot prava ljubiteljica okusne in zdrave hrane najraje preizkušam nove recepte.

Dodaj odgovor