Domače zeliščno maslo
Print Friendly, PDF & Email

Zeliščno maslo je zelo okusna popestritev marsikatere jedi, priprava pa je enostavna in hitra. Za pripravo potrebujemo le nekaj sestavin, ki pa so učinkovite. To je eden od mojih najljubših poletnih kuhinjskih izdelkov. Večkrat ga preprosto namažem na opečen kruh ali ga uporabim za zabelo zelenjave z vrta.

domace zeliscno maslo (6)

Pripomočki za domače zeliščno maslo:

  • nož
  • deska
  • stirač za česen
  • žlica
  • plastična posodica ali list papirja za peko

Sestavine za domače zeliščno maslo:

  • 250 g masla
  • šopek svežih začimb (peteršilj, origano, bazilika, rožmarin, drobnjak …)
  • sol
  • 2 stroka česna

Postopek:

domace zeliscno maslo (4)

Zavitek masla čez noč pustimo na sobni temperaturi, da se zmehča.

domace zeliscno maslo (1)

Naslednji dan na vrtu naberemo ali na tržnici kupimo sveža zelišča. Speremo jih pod tekočo vodo, osušimo in sesekljamo.

domace zeliscno maslo (2)

Stroka česna stremo.

domace zeliscno maslo (5)

Oboje primešamo zmehčanemu maslu in ga posolimo po okusu.

domace zeliscno maslo (8)

Dobro premešamo domače zeliščno maslo in ga nadevamo v plastično posodico ali pa v obliki salame zavijemo v papir za peko. Shranimo ga v hladilnik, kjer zdrži vsaj 14 dni. Tako je okusna zabela ali slasten namaz vedno pri roki.

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.3]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor