Domače zeliščno maslo
Zeliščno maslo je zelo okusna popestritev marsikatere jedi, priprava pa je enostavna in hitra. Za pripravo potrebujemo le nekaj sestavin, ki pa so učinkovite. To je eden od mojih najljubših poletnih kuhinjskih izdelkov. Večkrat ga preprosto namažem na opečen kruh ali ga uporabim za zabelo zelenjave z vrta.
Pripomočki za domače zeliščno maslo:
- nož
- deska
- stirač za česen
- žlica
- plastična posodica ali list papirja za peko
Sestavine za domače zeliščno maslo:
- 250 g masla
- šopek svežih začimb (peteršilj, origano, bazilika, rožmarin, drobnjak …)
- sol
- 2 stroka česna
Postopek:
Zavitek masla čez noč pustimo na sobni temperaturi, da se zmehča.
Naslednji dan na vrtu naberemo ali na tržnici kupimo sveža zelišča. Speremo jih pod tekočo vodo, osušimo in sesekljamo.
Stroka česna stremo.
Oboje primešamo zmehčanemu maslu in ga posolimo po okusu.
Dobro premešamo domače zeliščno maslo in ga nadevamo v plastično posodico ali pa v obliki salame zavijemo v papir za peko. Shranimo ga v hladilnik, kjer zdrži vsaj 14 dni. Tako je okusna zabela ali slasten namaz vedno pri roki.
Naj vam tekne!