Bučkin narastek
Malinca, polna shramba zdravja tokrat predstavlja enostaven recept za bučkin narastek.
Lahki bučkin narastek za vse ljubitelje bučk. Lahko ga postrežemo kot samostojno jed ali prilogo.
Pripomočki za pripravo bučkinega narastka:
- pečica
- pekač velikosti 30×20 cm
- posoda
- rezalna deska
- metlica za mešanje
- nož
- cedilo
- kuhinjska servieta
- kuhalnica
Sestavine za bučkin narastek
- 3 srednje velike bučke
- 4 jajca
- 180 g lahke kisle smetane
- 2 mladi čebuli
- 2 stroka česna
- 5 žlic pirine polnozrnate moke
- 3 žlice zmletih bučnih semen
- ekstra deviško olivno olje
- sveža bazilika
- himalajska sol
- poper
Priprava bučkinega narastka
Bučke dobro očistimo, jih narežemo na tanke kolobarje.
Bučke postavimo v cedilo, posolimo in pustimo stati približno 20 minut, da spustijo vodo.
Na drobno sesekljamo česen in narežemo čebulo.
V posodi z metlico zmešamo skupaj kislo smetano, jajce, pirino moko in bučna semena.
Narezane bučke odcedimo čez servieto.
Vzamemo pekač in ga dobro naoljimo.
V pekač stresemo bučke, čebulo, česen in zmes iz jajc ter kisle smetane. Po okusu še začinimo s soljo, poprom in svežo baziliko. Vse skupaj dobro premešamo.
Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo na 200 stopinj Celzija, približno 20 minut.
Recept in fotografije je priskrbela Malinca, polna shramba zdravja.