Špageti iz bučk s paradižnikom
Špageti iz bučk so malce drugačni špageti, saj so narejeni iz bučk. In, ko špagetom iz bučk dodamo še paradižnik in baziliko, dobimo okusen, lahkoten krožnik, ki kar kliče po toplih sončnih dneh in poletju. Okus te jedi bo zagotovo prepričal vse, še posebej pa ljubitelje bučk in zelenjavnih jedi, saj je res nekaj posebnega. Špageti iz bušk s paradižnikom so primerni tudi za večerjo, saj jed ne vsebuje veliko kalorij. Priprava pa je ekspresno hitra.
Pripomočki za špagete iz bučk
- lupilec za zelenjavo
- rezalnik Julienne (lupilec za zelenjavo z rezili) ali spiralni rezalnik zelenjave
- nož in deska
- ponev
- kuhalnica
Sestavine za špagete iz bučk
Za 2 osebi:
- 2 srednje veliki bučki
- 1 paradižnik
- 1 strok česna
- olivno olje za peko
- peteršilj za dekoracijo
- sol
- 2 – 3 listi sveže bazilike (lahko tudi posušena)
Kako pripravim špagete iz bučk
Najprej olupim bučki in ju ob koncih obrežem. Z rezalnikom za špagete po dolgem narežem obe bučki (špageti se bodo malo držali skupaj, zato jih previdno z rokami dam narazen). Vsako bučko narežem na špagete le do njene sredice. Sredico in semena pustim. Kar ostane od bučk, lahko porabite za pripravo juhe ali pa zelenjavnega golaža.
Česen olupim in ga narežem, prav tako liste bazilike (če nimate sveže bazilike vam tega ni potrebo narediti). Umijem paradižnik in ga narežem na majhne koščke.
V ponev dam malo olivnega olja ter, ko se ponev ogreje, popražim česen, da malo zadiši. Dodam bučkine špagete in jih na hitro prepražim, približno 3 – 5 minut.
Med bučkine špagete dam narezan paradižnik ter sesekljano baziliko. Vse skupaj premešam ter posolim. Pustim še čisto kratek čas na štedilniku in jed je pripravljena.
Špageti iz bučk s paradižnikom so pripravljeni.
Tukaj si lahko pogledate še druge recepte z bučkami:
- mehki bučkini piškoti (veganski)
- enostavna juha iz bučk
- bučkin karpačo s feta sirom in paradižnikom
- veganski polpeti iz bučk.