Polnozrnati piškoti
Ste si zaželeli nekaj sladkega? Če je vaš odgovor pritrdilen, poskusite narediti hrustljave polnozrnate piškote, ki se preprosto stopijo v ustih. Polnozrnati piškoti, narejeni po tem receptu, so odličnega okusa in so hitro pripravljeni ter popolnoma preprosti za izdelavo. Po tem receptu bomo naredili okoli 900 g odličnih polnozrnatih piškotov, ki lahko v škatli za piškote s pokrovom, počakajo tudi teden dni in, če jih prej ne zmanjka, še kakšen dan več.
Pripomočki za pripravo polnozrnatih piškotov
- pečica
- pekač v velikosti vaše pečice
- posoda za mešanje sestavin
- električni mešalnik
- tehtnica
- žlica
- vilica
- papir za peko
- manjša posodica ali krožnik za tehtanje sestavin
Sestavine za polnozrnate piškote
Za 900 g piškotov
- 2 celi jajci
- 200 g rjavega sladkorja
- 250 g margarine
- 150 g bele gladke moke tip 500
- 1 vrečka pecilnega praška
- 200 g mešanih semen
- 250 g bio ovsenih kosmičev
Postopek za pripravo polnozrnatih piškotov
Hrustljave polnozrnate piškote, pripravimo zelo preprosto. V posodo za mešanje sestavin, damo 2 celi jajci in odtehtan rjavi sladkor. Ti dve sestavini stepemo s pomočjo električnega mešalnika. Nato v posodo dodamo še drobno narezane koščke margarine (tisti, ki imate raje maslo, lahko uporabite tudi maslo) in sestavine s pomočjo žlice ali vilice, premešamo.
Odtehtamo 150 g moke in vanjo dodamo 1 pecilni prašek, nato pa moko s pecilnim stresemo med ostale sestavine in ponovno premešamo.
Dodamo še odtehtane ovsene kosmiče.
In mešanico semen.
Ko so vse sestavine v posodi, še enkrat premešamo z žlico, nato pa z rokami, dobro pregnetemo maso, da dobimo enotno testo za polnozrnate piškote.
Iz mase, ki smo jo dobili, oblikujemo kroglice. Zajamemo približno eno ravno žlico mase in z rokami oblikujemo kroglico. Tako narejeno kroglico postavimo na pekač, obložen z papirjem za peko in jo nekoliko pritisnemo na dno pekača. Med piškoti (kroglicami) puščamo malo prostora.
Napolnjen pekač postavimo v segreto pečico in polnozrnate piškote pečemo 10 do 12 minut na 180 ˛°C (ventilacijska pečica). Temperaturo in čas pečenja, po potrebi prilagodite svoji pečici.
Postopek ponavljamo vse dokler nam ne zmanjka narejene mase za polnozrnate piškote.
Polnozrnati piškoti so pripravljeni.
Dober tek.