Polnozrnati piškoti
Print Friendly, PDF & Email

Ste si zaželeli nekaj sladkega? Če je vaš odgovor pritrdilen, poskusite narediti hrustljave polnozrnate piškote, ki se preprosto stopijo v ustih. Polnozrnati piškoti, narejeni po tem receptu, so odličnega okusa in so hitro pripravljeni ter popolnoma preprosti za izdelavo. Po tem receptu bomo naredili okoli 900 g odličnih polnozrnatih piškotov, ki lahko v škatli za piškote s pokrovom, počakajo tudi teden dni in, če jih prej ne zmanjka, še kakšen dan več.

Pripomočki za pripravo polnozrnatih piškotov

  • pečica
  • pekač v velikosti vaše pečice
  • posoda za mešanje sestavin
  • električni mešalnik
  • tehtnica
  • žlica
  • vilica
  • papir za peko
  • manjša posodica ali krožnik za tehtanje sestavin

Sestavine za polnozrnate piškote

Za 900 g piškotov

  • 2 celi jajci
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 250 g margarine
  • 150 g bele gladke moke tip 500
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 200 g mešanih semen
  • 250 g bio ovsenih kosmičev

Postopek za pripravo polnozrnatih piškotov

Hrustljave polnozrnate piškote, pripravimo zelo preprosto. V posodo za mešanje sestavin, damo 2 celi jajci in odtehtan rjavi sladkor. Ti dve sestavini stepemo s pomočjo električnega mešalnika. Nato v posodo dodamo še drobno narezane koščke margarine (tisti, ki imate raje maslo, lahko uporabite tudi maslo) in sestavine s pomočjo žlice ali vilice, premešamo.

Odtehtamo 150 g moke in vanjo dodamo 1 pecilni prašek, nato pa moko s pecilnim stresemo med ostale sestavine in ponovno premešamo.

Dodamo še odtehtane ovsene kosmiče.

In mešanico semen.

Ko so vse sestavine v posodi, še enkrat premešamo z žlico, nato pa z rokami, dobro pregnetemo maso, da dobimo enotno testo za polnozrnate piškote.

Iz mase, ki smo jo dobili, oblikujemo kroglice. Zajamemo približno eno ravno žlico mase in z rokami oblikujemo kroglico. Tako narejeno kroglico postavimo na pekač, obložen z papirjem za peko in jo nekoliko pritisnemo na dno pekača. Med piškoti (kroglicami) puščamo malo prostora.

Napolnjen pekač postavimo v segreto pečico in polnozrnate piškote pečemo 10 do 12 minut na 180 ˛°C (ventilacijska pečica). Temperaturo in čas pečenja, po potrebi prilagodite svoji pečici.

Postopek ponavljamo vse dokler nam ne zmanjka narejene mase za polnozrnate piškote.

Polnozrnati piškoti so pripravljeni.

Dober tek.

Dodaj odgovor