Bučkin narastek
Print Friendly, PDF & Email

Malinca, polna shramba zdravja tokrat predstavlja enostaven recept za bučkin narastek.

Lahki bučkin narastek za vse ljubitelje bučk.  Lahko ga postrežemo kot samostojno jed ali prilogo.

Pripomočki za pripravo bučkinega narastka:

  • pečica
  • pekač velikosti 30×20 cm
  • posoda
  • rezalna deska
  • metlica za mešanje
  • nož
  • cedilo
  • kuhinjska servieta
  • kuhalnica

Sestavine za bučkin narastek

Priprava bučkinega narastka

Bučke dobro očistimo, jih narežemo na tanke kolobarje.

Bučke postavimo v cedilo, posolimo in pustimo stati približno 20 minut, da spustijo vodo.

Na drobno sesekljamo česen in narežemo čebulo.

V posodi z metlico zmešamo skupaj kislo smetano, jajce, pirino moko in bučna semena.

Narezane bučke odcedimo čez servieto.

Vzamemo pekač in ga dobro naoljimo.

V pekač stresemo bučke, čebulo, česen in zmes iz jajc ter kisle smetane. Po okusu še začinimo s soljo, poprom in svežo baziliko. Vse skupaj dobro premešamo.

Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo na 200 stopinj Celzija, približno 20 minut.

Dober tek!

Recept in fotografije je priskrbela Malinca, polna shramba zdravja.

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor