Pire z bučkami
Bučke so v tem poletnem času dostopne povsod. Polni so jih vrtovi, tržnice, trgovine. Ker je sezonska zelenjava tista, ki je najbolj primerna za prehrano predlagam, da poskusite narediti pire na malo drugačen način. Pire z bučkami je zdrava jed odličnega okusa, hitro in preprosto narejena, zadostuje za 4-5 obrokov.
Pire z bučkami – pripomočki:
- deska in nož za rezanje sestavin
- globlji lonec za kuhanje
- žlica za gnetenje pireja ali električni mikser
- cedilka
Pire z bučkami – sestavine:
- 2 -3 bučke
- 1 kg krompirja
- 2-3 korenčke
- 100 g masla
- 1 dl mleka
- sol
- voda
Pire z bučkami – postopek:
Operemo, olupimo in na manjše kose narežemo vso zelenjavo.
V posoljeni vodi skuhamo narezano zelenjavo.
Ko je zelenjava kuhana jo odstranimo z ognja in dobro odcedimo vso tekočino.
Tako ožeto in še vročo zelenjavo vrnemo v lonec. Dodamo maslo, sol in mleko ter dobro pregnetemo ali zmiksamo z električnim mešalcem na najnižji hitrosti.
Pire z bučkami je pripravljen.
Dober tek.