Piščančja prsa ovita v hrustljavo slanino
Print Friendly, PDF & Email

Piščančja prsa so odličen kos perutninskega mesa. Z dodatkom hrustljavo zapečene slanine, pa postanejo prav posebno okusno zapeljiva. Zelo težko se jim bo upreti, kajti vsak si bo želel ugrizniti v hrustljavo slanino in sočno meso, ki se v ustih kar topi.

piščančja-prsa-ovita-v-hrustljavo- slanino-1

Piščančja prsa ovita v hrustljavo slanino – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • pekač
  • pečica

Piščančja prsa ovita v hrustljavo slanino – sestavine:

  • 700 g piščančjih prsi brez kosti
  • 250 g pečene slanine
  • sol
  • poper
  • 2 žlici olja

Piščančja prsa ovita v hrustljavo slanino – postopek:

Piščančji file umijemo pod tekočo vodo in ga razrežemo na 3 cm debele trakove. Meso solimo in popopramo. Vsak trak posebej ovijemo v rezino pečene slanine.

piščančja-prsa-ovita-v-hrustljavo- slanino-2

Trakove piščančjih prsi ovitih v slanino razporedimo po pekaču in jih pokapljamo z oljem.

piščančja-prsa-ovita-v-hrustljavo- slanino-3

Pekač postavimo na srednje rešeto v pečici in pri temperaturi 180 stopinj Celzija pečemo približno 40 minut oz. do zlato hrustljave slanine.

piščančja-prsa-ovita-v-hrustljavo- slanino-4

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 24 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor