Piščančja prsa ovita v hrustljavo slanino
Piščančja prsa so odličen kos perutninskega mesa. Z dodatkom hrustljavo zapečene slanine, pa postanejo prav posebno okusno zapeljiva. Zelo težko se jim bo upreti, kajti vsak si bo želel ugrizniti v hrustljavo slanino in sočno meso, ki se v ustih kar topi.
Piščančja prsa ovita v hrustljavo slanino – pripomočki:
- deska za rezanje
- nož
- pekač
- pečica
Piščančja prsa ovita v hrustljavo slanino – sestavine:
- 700 g piščančjih prsi brez kosti
- 250 g pečene slanine
- sol
- poper
- 2 žlici olja
Piščančja prsa ovita v hrustljavo slanino – postopek:
Piščančji file umijemo pod tekočo vodo in ga razrežemo na 3 cm debele trakove. Meso solimo in popopramo. Vsak trak posebej ovijemo v rezino pečene slanine.
Trakove piščančjih prsi ovitih v slanino razporedimo po pekaču in jih pokapljamo z oljem.
Pekač postavimo na srednje rešeto v pečici in pri temperaturi 180 stopinj Celzija pečemo približno 40 minut oz. do zlato hrustljave slanine.
Dober tek!
Ocena:
Skupaj: 24 Povprečno: 4.2]