Pire z bučkami
Print Friendly, PDF & Email

Bučke so v tem poletnem času dostopne povsod. Polni so jih vrtovi, tržnice, trgovine. Ker je sezonska zelenjava tista, ki je najbolj primerna za prehrano predlagam, da poskusite narediti pire na malo drugačen način. Pire z bučkami je zdrava jed odličnega okusa, hitro in preprosto narejena, zadostuje za 4-5 obrokov.

Pire-z-buckami-0006

Pire z bučkami – pripomočki:

  • deska in nož za rezanje sestavin
  • globlji lonec za kuhanje
  • žlica za gnetenje pireja ali električni mikser
  • cedilka

Pire z bučkami – sestavine:

  • 2 -3 bučke
  • 1 kg krompirja
  • 2-3 korenčke
  • 100 g masla
  • 1 dl mleka
  • sol
  • voda

Pire z bučkami – postopek:

Operemo, olupimo in na manjše kose narežemo vso zelenjavo.

Pire z bučkami V posoljeni vodi skuhamo narezano zelenjavo.

Pire z bučkami Ko je zelenjava kuhana jo odstranimo z ognja in dobro odcedimo vso tekočino.

Pire z bučkami

Tako ožeto in še vročo zelenjavo vrnemo v lonec. Dodamo maslo, sol in mleko ter dobro pregnetemo ali zmiksamo z električnim mešalcem na najnižji hitrosti.

Pire z bučkami

Pire z bučkami

Pire z bučkami

Pire z bučkami je pripravljen.

Dober tek.

 

 

 

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor