Sirove palačinke s česnom
Sirove palačinke s česnom so mehke in slastne palačinke, ki ne potrebujejo nadeva, saj so že palačinke same bogate z okusi. Res je. Sira, česna in zelišč ne damo na palačinko, ampak kar v maso iz katere potem spečemo slastne palačinke. Odlične so!
Sirove palačinke s česnom – pripomočki:
- kuhinjska tehtnica
- merilna posoda za tekočine
- papirnate kuhinjske brisače
- nož
- deska za rezanje
- ribežen
- stiskač za česen
- večja plastična skleda
- ročni mešalnik z metlicama za stepanje
- ročna metlica za stepanje
- čajna žlička
- zajemalka
- ponev za palačinke
- velik plitek krožnik
Sirove palačinke s česnom – sestavine:
(za 8 – 10 palačink premera 20 cm)
- 150 g bele moke
- 370 ml mleka
- 1 večji strok česna
- 150 g sira
- 2 jajci
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1 čajna žlička soli
- 1 čajna žlička sladkorja
- šop svežega peteršilja
- par stebelc svežega drobnjaka
- olje za namastitev ponve
Sirove palačinke s česnom – priprava:
Odmerimo vse sestavine. Peteršilj in drobnjak speremo z vodo in osušimo s kuhinjskimi brisačami. Oboje drobno nasekljamo. Sir drobno naribamo, zmešamo moko in pecilni prašek. Česen olupimo in drobno nasekljamo oz. stisnemo s stiskačem za česen. Mleko rahlo segrejemo, toliko da postane mlačno.
Z ročnim mešalnikom na nizkih obratih zmiksamo obe jajci, sol in sladkor. Ne miksamo predolgo. Prilijemo mleko, ponovno na kratko premiksamo, nato vmešamo še moko s pecilnim praškom in še enkrat na kratko premiksamo, le toliko, da se sestavine premešajo med seboj in da dobimo gladko maso brez grudic.
V maso z ročno metlico za stepanje vmešamo drobno nariban sir, česen ter nasekljana peteršilj in drobnjak. Uporabimo lahko tudi kakšna druga zelišča (baziliko, timijan, …) po lastnem okusu.
Segrejemo ponev za palačinke in vanjo kanemo malo olja. Na dobro segreto ponev z zajemalko vlijemo maso za palačinke in jih spečemo do zlato-rjave barve na obeh straneh. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka mase.
Postrežemo jih takoj, še tople. Palačinke ne potrebujejo nobenih namazov in dodatkov, ker so točno take, kot so, več kot odlične.