Čoko-koko kocke
Čoko-koko kocke, so okusne čokoladno-kokosove kocke. Narejene so hitro, brez peke in so brez živil živalskega izvora. Primerne so tudi za alergike na mleko, jajca, gluten, oreščke,… Alergiki naj bodo pri izbiri sestavin pozorni, da le-te res ne vsebujejo alergenov.
Pripomočki za pripravo Čoko-koko kock:
- multipraktik
- posoda za mešanje
- žlica
- pekač velikosti 10x30cm
- prozorna folija za živila
- krožnik za serviranje
- nož za rezanje
Sestavine za pripravo Čoko-koko kock:
- 250g datljev
- voda
- 100g kokosa
- 2 žlici kakava
- 2 žlici kakava
- 1 žlica agavinega sirupa
- 3 žlice stopljene kokosove maščobe
- kokos za posip
Postopek priprave Čoko-koko kock:
Datlje izkoščičimo in narežemo na manjše kose ter jih namočimo. Pustimo vsaj 1 uro, da se datlji toliko zmehčajo, da jih lažje miksamo. V multipraktik damo odcejane datlje in 2 žlici vode ter dobro zmiksamo.
Dodamo kakav ter še enkrat dobro zmikasamo.
Zmes damo v posodo in dodamo kokos ter dobro premešamo.
Pekač obložimo s folijo in damo vanj maso ter jo lepo poravnamo.
Damo v hladilnik za vsaj dve uri. Nato pripavimo preliv. Zmešamo kakav, agavin sirup ter stopljeno kokosovo maščobo.
Preliv prelijemo čez ohlajeno zmes in čez posujemo s kokosom.
Postavimo nazaj v hladilnik za vsaj eno uro. Pred serviranjem narežemo na poljubno velike kocke.
Prijetno sladkanje.