Sirove palačinke s česnom
Print Friendly, PDF & Email

Sirove palačinke s česnom so mehke in slastne palačinke, ki ne potrebujejo nadeva, saj so že palačinke same bogate z okusi. Res je. Sira, česna in zelišč ne damo na palačinko, ampak kar v maso iz katere potem spečemo slastne palačinke. Odlične so!

sirove-palacinke-s-cesnom

Sirove palačinke s česnom – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • merilna posoda za tekočine
  • papirnate kuhinjske brisače
  • nož
  • deska za rezanje
  • ribežen
  • stiskač za česen
  • večja plastična skleda
  • ročni mešalnik z metlicama za stepanje
  • ročna metlica za stepanje
  • čajna žlička
  • zajemalka
  • ponev za palačinke
  • velik plitek krožnik

Sirove palačinke s česnom – sestavine:

(za 8 – 10 palačink premera 20 cm)

  • 150 g bele moke
  • 370 ml mleka
  • 1 večji strok česna
  • 150 g sira
  • 2 jajci
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • šop svežega peteršilja
  • par stebelc svežega drobnjaka
  • olje za namastitev ponve

Sirove palačinke s česnom – priprava:

Odmerimo vse sestavine. Peteršilj in drobnjak speremo z vodo in osušimo s kuhinjskimi brisačami. Oboje drobno nasekljamo. Sir drobno naribamo, zmešamo moko in pecilni prašek. Česen olupimo in drobno nasekljamo oz. stisnemo s stiskačem za česen. Mleko rahlo segrejemo, toliko da postane mlačno.

sirove-palacinke-s-cesnomZ ročnim mešalnikom na nizkih obratih zmiksamo obe jajci, sol in sladkor. Ne miksamo predolgo. Prilijemo mleko, ponovno na kratko premiksamo, nato vmešamo še moko s pecilnim praškom in še enkrat na kratko premiksamo, le toliko, da se sestavine premešajo med seboj in da dobimo gladko maso brez grudic.

sirove-palacinke-s-cesnomV maso z ročno metlico za stepanje vmešamo drobno nariban sir, česen ter nasekljana peteršilj in drobnjak. Uporabimo lahko tudi kakšna druga zelišča (baziliko, timijan, …) po lastnem okusu.

sirove-palacinke-s-cesnomSegrejemo ponev za palačinke in vanjo kanemo malo olja. Na dobro segreto ponev z zajemalko vlijemo maso za palačinke in jih spečemo do zlato-rjave barve na obeh straneh. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka mase.

sirove-palacinke-s-cesnomPostrežemo jih takoj, še tople. Palačinke ne potrebujejo nobenih namazov in dodatkov, ker so točno take, kot so, več kot odlične.

sirove-palacinke-s-cesnomUživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 14 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor