Domači polpeti »Tako nežni«
Pogosto nam polpete postrežejo v paradižnikovi omaki. Omaka praviloma obogati jed, ampak ima tudi svoje pomanjkljivosti – obrok v omaki je treba pojesti za mizo. Moji polpeti imajo tako nežen okus, da ne potrebujejo nobene spremljave. Lahko jih enostavno obložimo s kruhki in vzamemo s seboj na pot, v naravo, na plažo. S prilogo in solato pa postanejo čudovita glavna jed.
Kaj potrebujemo za polpete «Tako nežni»:
• posodo za mešanje mase
• rezalna deska
• nož
• ponev za peko
Sestavine za polpete «Tako nežni»:
(za 4 osebe)
- 400 g mletega mešanega mesa
- 1 srednji krompir
- 1 velika čebula
- 1 veliko korenje
- 1 jajce
- 2 veliki žlici kisle smetane
- Šopek peteršilja
- 3 velike žlice gladke moke
- 3 žlice rastlinskega olja za pečenje
- sol in mešanica popra
Postopek priprave za polpete:
Korenje, krompir in čebulo olupite. Krompir in korenje naribajte na srednjem strgalu. Čebulo na drobno narežite in jo prepražite na ponvi v vročem olju do zlate barve. Na drobno narežite tudi peteršilj.
V skledi zmešajte surovo mešano mleto meso, naribano korenje in krompir, prepraženo čebulo, peteršilj, jajce ter smetano. Začinite s soljo in mešanico popra. Vse skupaj dobro premešajte.
Krožnik posujte z malo moke in oblikujte polpete v jajčasto obliko v velikosti manjšega krompirja.
V ponvi segrejte olje in polpete popecite na obeh straneh do lepe rjave barve.
Dober tek!