Domači polpeti »Tako nežni«
Print Friendly, PDF & Email

Pogosto nam polpete postrežejo v paradižnikovi omaki. Omaka praviloma obogati jed, ampak ima tudi svoje pomanjkljivosti – obrok v omaki je treba pojesti za mizo. Moji polpeti imajo tako nežen okus, da ne potrebujejo nobene spremljave. Lahko jih enostavno obložimo s kruhki in vzamemo s seboj na pot, v naravo, na plažo. S prilogo in solato pa postanejo čudovita glavna jed.

Domači polpeti »Tako nežni«

Domači polpeti »Tako nežni«Kaj potrebujemo za polpete «Tako nežni»:

• posodo za mešanje mase
• rezalna deska
• nož
• ponev za peko

Sestavine za polpete «Tako nežni»:

(za 4 osebe)

  • 400 g mletega mešanega mesa
  • 1 srednji krompir
  • 1 velika čebula
  • 1 veliko korenje
  • 1 jajce
  • 2 veliki žlici kisle smetane
  • Šopek peteršilja
  • 3 velike žlice gladke moke
  • 3 žlice rastlinskega olja za pečenje
  • sol in mešanica popra

Postopek priprave za polpete:

Korenje, krompir in čebulo olupite. Krompir in korenje naribajte na srednjem strgalu. Čebulo na drobno narežite in jo prepražite na ponvi v vročem olju do zlate barve. Na drobno narežite tudi peteršilj.

Domači polpeti »Tako nežni«

V skledi zmešajte surovo mešano mleto meso, naribano korenje in krompir, prepraženo čebulo, peteršilj, jajce ter smetano. Začinite s soljo in mešanico popra. Vse skupaj dobro premešajte.

Domači polpeti »Tako nežni«

Krožnik posujte z malo moke in oblikujte polpete v jajčasto obliko v velikosti manjšega krompirja.

Domači polpeti "tako nežni"

V ponvi segrejte olje in polpete popecite na obeh straneh do lepe rjave barve.

Domači polpeti "tako nežni"

Nasvet
Polpetom paše družba mladega krompirčka ali pire krompirja. Iz polpetov lahko naredimo sendvič, ker so okusni tako vroči, kot ohlajeni.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor