Rezine z belo čokolado, mascarponejem in malinami
Sočne in sladke rezine z belo čokolado, mascarponejem in malinami, ki celoti dodajo sladko-kislo svežino. Rezine z belo čokolado, mascarponejem in malinami so pravzaprav nastale povsem spontano. Iz želje po nečem sladkem in potrebe, da se porabijo nekatere sestavine v hladilniku. Običajno, ko moram porabiti mascarpone, pripravim čokoladne mascarpone rezine ali mascarpone maffine z malinami. Tokrat pa sem si zaželela nekaj drugačnega.
Priprava je otročje lahka, zato le zavihajte rokave, in specite rezine z belo čokolado, mascarponejem in malinami. Ne bo vam žal.
Pripomočki za rezine z belo čokolado, mascarponejem in malinami:
- 1 večja in 1 manjša posoda za pripravo vodne kopeli
- silikonska lopatka
- pekač velikosti 13×30 cm
- papir za peko
- plastična skleda
- ročni mešalnik
- kuhinjska tehtnica
- štedilnik, električna pečica
Sestavine za rezine z belo čokolado, mascarponejem in malinami
- 200 g bele čokolade (jaz sem uporabila kar Milkino)
- 250 g mascarpone sira
- 30 g sladkorja v prahu
- 4 cela jajca
- 40 g gladke bele moke
- 100 g zamrznjenih malin (lahko tudi borovnice, jagode)
Po želji kot dodatek lahko postrežete malo vaniljevega sladoleda, stepene sladke smetane in/ali sveže maline.
Postopek priprave rezin z belo čokolado, mascarponejem in malinami
Najprej na štedilnik postavimo večjo skledo, v katero nalijemo vodo (približno do polovice), nanjo postavimo manjšo posodo in pri tem pazimo, da se dno manjše posode ne dotika vode v večji. S pomočjo vodne kopeli tako v manjši posodi stopimo belo čokolado. Med topljenjem si pomagamo s silikonsko lopatko in čokolado mešamo. Istočasno priklopimo električno pečico in temperaturo nastavimo na 160 °C (ventilacijska pečica).
Ko je bela čokolada stopljena, jo vlijemo v skledo, dodamo mascarpone in z ročnim mešalnikom na hitro zmešamo, da dobimo enotno zmes.
Dodamo še cela jajca, mleti sladkor in moko. Ponovno z ročnim mešalnikom premešamo, le da si tokrat vzamemo malo več časa in vse skupaj res dobro premešamo, da nastane enotna zmes.
Dodamo zamrznjene maline in jih previdno vmešamo v zmes za čokoladne rezine z belo čokolado, mascarponejem in malinami.
Vse skupaj vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo 30-33 minut v pečici, ki se je predhodno že ogrela na 160 °C (ventilacijska, klasično pečico nastavite za cca. 10-20 °C več).
Pečene rezine z belo čokolado, mascarponejem in malinami s pekačem vred vzamemo iz pečice in pustimo v pekaču. Pečen biskvit bo na sredini nekoliko ”majav”. Prav je tako. Zato rezine z belo čokolado, mascarponejem in malinami pustimo, da se popolnoma ohladijo, šele nato jih razrežemo.
Poleg čokoladnih rezin z belo čokolado, mascarponejem in malinami postrežemo kepico vaniljevega sladoleda, malo stepene sladke smetane in/ali nekaj svežih malin (lahko pa tudi zamrznjene, ki jih enostavno zdrobimo po smetani/sladoledu in rezinah).
Pa prijetno sladkanje!
Vabim, da poskusite tudi čokoladne mascarpone rezine, ki so nekoliko drugačna in temna različica rezinam z belo čokolado, mascarponejem in malinami.