Čokoladne mascarpone rezine
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladne mascarpone rezine po videzu pravzaprav niso nič posebnega, a vas bodo zagotovo presenetile s svojim okusom. So ravno prav čokoladne in … kljub temu, da gre pravzaprav za biskvit, so po okusu in teksturi kremne. Prepričajte se sami in se pustite presenetiti in zapeljati čokoladnim mascarpone rezinam, katerih priprava je otročje lahka, okus pa nikakor ne razočara.

cokoladne-mascarpone-rezine (11)

Pripomočki čokoladne mascarpone rezine:

  • 1 večja in 1 manjša posoda za pripravo vodne kopeli
  • silikonska lopatka
  • pekač velikosti 13×30 cm
  • papir za peko
  • plastična skleda
  • ročni mešalnik
  • kuhinjska tehtnica
  • štedilnik, električna pečica

Sestavine za čokoladne mascarpone rezie:

  • 200 g temne čokolade za kuhanje
  • 250 g mascarpone sira
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 4 cela jajca
  • 40 g gladke bele moke

Kot dodatek po želji poleg lahko postrežemo kepico vaniljevega sladoleda ali malo stepene sladke smetane.

Priprava čokoladnih mascarpone rezin:

Najprej pripravimo vodno kopel. To storimo tako, da v večjo posodo nalijemo vodo, na večjo posodo damo manjšo posodo (pri tem pazimo, da se dno manjše posode ne dotika vode) in v manjšo posodo nalomimo čokolado. Čokolado stopimo. Medtem, ko se čokolada topi na vodni kopeli, priklopimo električno pečico in njeno temperaturo nastavimo na 160 °C (ventilacijska pečica).

cokoladne-mascarpone-rezine-1

Stopljeno čokolado prelijemo v plastično skledo in ji dodamo mascarpone. Z ročnim mešalnikom na hitro premešamo obe sestavini v enotno zmes. Dodamo še jajca, sladkor in moko.

cokoladne-mascarpone-rezine-2

Ponovno z ročnim mešalnikom dobro zmešamo vse sestavine v enotno zmes, brez grudic.

cokoladne-mascarpone-rezine-3

Vse skupaj denemo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Ker je zmes za čokoladne mascarpone rezine precej gosta, si pomagamo s silikonsko lopatko in jo enakomerno porazdelimo po pekaču.

cokoladne-mascarpone-rezine (9)

Pečemo 30 minut v pečici, ki se je že ogrela na 160 °C.

Čokoladne mascarpone rezine popolnoma ohladimo, nato pa jih skupaj s papirjem za peko vzamemo iz pekača, odstranimo papir za peko in narežemo na poljubno velike rezine.

cokoladne-mascarpone-rezine (13)

Ker je okus zelo čokoladen, se poleg odlično prileže malo vaniljevega sladoleda ali stepene sladke smetane, ki čokoladnim mascarpone rezinam doda malo svežine.

cokoladne-mascarpone-rezine (14)

Pa prijetno čokoladno razvajanje!

Ocena:
Skupaj: 22 Povprečno: 4.3]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor